Αυτό είναι το μάχιμο Dacia Duster των ειδικών δυνάμεων

Dacia Duster Military 2023 1

Το δημοφιλές SUV της Dacia είναι απλό στην κατασκευή του και εύκολο στις μετατροπές, και μπορεί να φέρει εις πέρας πολλών ειδών αποστολές.

Το Dacia Duster έχει φανατικούς οπαδούς για πολλούς και ευνόητους λόγους. Τον πολυτάλαντο χαρακτήρα του όμως τον γνωρίζουν και οι κρατικές υπηρεσίες της Ρουμανίας, με αποτέλεσμα να έρχονται σε συνεννόηση με την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία για την κατασκευών ορισμένων μοντέλων με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Dacia Duster Military 2023 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια τέτοια έκδοση είναι και η Commando που έχει προσαρμοστεί ειδικά για να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις των ειδικών δυνάμεων, ανάλογα με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το αναβαθμισμένο SUV έχει ενισχυμένο πλαίσιο και μια σειρά από πρόσθετα προστατευτικά στο πάτωμα και περιμετρικά από κέβλαρ, αλεξίσφαιρα παράθυρα, ειδική προστασία για το κιβώτιο και τον κινητήρα, ανθεκτικό περίβλημα για το ντεπόζιτο, προσθήκη εργάτη και εξοπλισμό νυχτερινής όρασης.

Dacia Duster Military 2023 7

Μάλιστα, υπάρχουν και ορισμένες ειδικά κατασκευασμένες εκδόσεις που μπορούν να εξοπλιστούν ακόμα και με πολυβόλο, ρουκετοβόλο ή ότι άλλο χρειάζονται οι δυνάμεις της χώρας.

Τα ειδικά μετασκευασμένα Duster τα φτιάχνει η Romturingia που έγινε γνωστή στην αγορά με την κυκλοφορία του pick-up Dacia Duster. Τα τελευταία όμως χρόνια, τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ και η εταιρεία άρχισε να παράγει διάφορες εξειδικευμένες κατασκευές σε μικρό αριθμό οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Dacia Duster Military 2023 8

Μεταξύ αυτών των ειδικών κατασκευών είναι και το Duster Commando. Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, το ειδικό μοντέλο σχεδιάστηκε ειδικά για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ειδικών δυνάμεων της χώρας.

Το Dacia Duster Commando διαθέτει σύστημα τετρακίνησης και είναι βαμμένο σε χρώμα παραλλαγής. Ταυτόχρονα, έχει πρόσθετα στοιχεία προστασίας και οπλισμού, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Dacia Duster Military 2023 9
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία που τα επιμελείται, δεν αναφέρει στοιχεία για το επίπεδο προστασίας που προσφέρει το Duster των ειδικών δυνάμεων. Τα μόνα «γνωστά» στοιχεία είναι τα αλεξίσφαιρα τζάμια και τα ειδικά προστατευτικά στην μετάδοση, τον κινητήρα και το ρεζερβουάρ καυσίμου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ