Δείτε το αλβανικό supercar των 1.800 ίππων - Θα είναι το ταχύτερο στον κόσμο

Arrera Automobili SD+ 1

Το SD+ της Arrera Automobili ευελπιστεί να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο με τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά με ευκολία τα 500 χλμ./ώρα.

Η Arrera Automobili είναι μια start-up εταιρεία που ανήκει στον σχεδιαστή αυτοκινήτων Qendrim Thaqi. Ο Qendrim γεννήθηκε στην Αλβανία, αλλά εδώ και πολλά χρόνια ζει στην Γερμανία και ασχολείται με το σχέδιο αυτοκινήτου.

Arrera Automobili SD+ 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Qendrim Thaqi έχει δει πολύ ζεστά την υλοποίηση του πρώτου αλβανικού supercar/hypercar, δημιουργώντας την Arrera Automobili και πιάνοντας αμέσως δουλειά. Το τελευταίο δημιούργημα της αλβανικής εταιρείας είναι το SD+ και προς το παρόν παραμένει “ζωντανό” σε ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Arrera Automobili SD+ 3

Η σχεδίαση του Arrera SD+ έχει αρκετές επιρροές από τον κόσμο της Formula 1 για ευνόητους λόγους, με το αμάξωμα, τις ζάντες και πολλά ακόμα μέρη να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Arrera Automobili SD+ 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Qendrim Thaqi, το βάρος του Arrera SD+ δεν θα ξεπερνά τα 1.230 κιλά, και σε συνδυασμό με έναν 7λιτρο V8 απόδοσης 1.800 ίππων και 1.500 Nm, ελπίζει να μπει στο Βιβλίο Γκίνες για τις επιδόσεις του.

Arrera Automobili SD+ 5

Όσο για την ονομασία του μοντέλου που θέλει να βάλει την Αλβανία στον χάρτη της αυτοκινητοβιομηχίας, ο Qendrim Thaqi αναφέρει ότι το S προέρχεται από τον εθνικό ήρωα Σκεντέρμπεη (Γεώργιος Καστριώτης) και το D από το ρωμαϊκό 500. Το + υποδηλώνει την ικανότητα του μοντέλου να ξεπερνά τα 500 χλμ./ώρα.

Arrera Automobili SD+ 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, ο Qendrim Thaqi δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το SD+ θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022 και ταυτόχρονα θα ανακοινωθούν και τα πλήρη τεχνικά του χαρακτηριστικά. Τι λέτε, λοιπόν, θα καταφέρουν να φτιάξουν οι Αλβανοί ένα αυτοκίνητο που θα "χτυπήσει" τις Ferrari, Lamborghini και Porsche;

Arrera Automobili SD+ 7

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ