Αυτό είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο του Joe Biden - Τι επέλεξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Joe Biden

Στο τιμόνι ενός SUV εθεάθη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden, ο οποίος τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για τους τέσσερεις τροχούς.

Υπό την ηγεσία του Joe Biden η αμερικάνικη κυβέρνηση πιέζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά προς τον εξηλεκτρισμό των τεσσάρων τροχών επί αμερικάνικου εδάφους.

Ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θέλει να δει το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλούνται στη χώρα να φτάσει στο 50% έως και το 2030 και προσπαθεί από την μεριά του να προωθήσει ανάλογα μέτρα αλλά και να ωθήσει με τις πράξεις του και τον μέσο Αμερικάνο στην απόκτηση ενός οχήματος μηδενικών ρύπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον επίσημο λογαριασμό του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στο twitter αναρτήθηκε πριν από λίγες ημέρες μία φωτογραφία που δείχνει τον Biden στο τιμόνι ενός Jeep Wrangler 4xe Rubicon να οδηγεί μέσα στον προαύλιο χώρο του Λευκού Οίκου.

joe biden

«Ένα όχι και άσχημο μέρος για να δοκιμάσω το ηλεκτρικό μέλλον της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας», αναφέρει το tweet στον επίσημο λογαριασμό του POTUS (President OF The United States), με τον Biden να φαίνεται να βρίσκεται στο τιμόνι του Wrangler χωρίς να συνοδεύεται από κάποιο άτομο της φρουράς του.

Μόνο στο προαύλιο του Λευκού Οίκου και σε άλλους αντίστοιχους ιδιωτικούς και περίκλειστους χώρους επιτρέπεται στην αμερικάνικη ηγεσία να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, αφού οι Μυστικές Υπηρεσίες των Η.Π.Α. απαγορεύουν στα μέλη της να οδηγούν σε δημόσιο δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελευταία φορά που ο Biden εθεάθη στο τιμόνι του SUV της αμερικάνικης εταιρείας ήταν πάλι στον Λευκό Οίκο τον Οκτώβριο του 2021 όταν και έκανε επίσημα για πρώτη φορά βόλτα με το plug-in υβριδικό μοντέλο της Jeep.

O Joe Biden στο τιμόνι της αγαπημένης του Corvette που έλαβε ως γαμήλιο δώρο από τον πατέρα του το 1967
O Joe Biden στο τιμόνι της αγαπημένης του Corvette που έλαβε ως γαμήλιο δώρο από τον πατέρα του το 1967

Ο Biden είναι λάτρης των αυτοκινήτων και της οδήγησης και έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται να οδηγεί αυτοκίνητα είναι το μοναδικό πράγμα που σιχαίνεται «σε αυτή τη δουλειά.»

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει στην κατοχή του μια δεύτερης γενιάς πράσινη ανοιχτή «Sting Ray» Chevrolet Corvette του 1967, με τον «small block» V8 κινητήρα των 5,4 λίτρων, που ανήκει στο τελευταίο έτος παραγωγής της συγκεκριμένης γενιάς. Το συγκεκριμένο μοντέλο το αγόρασε καινούργιο και το έχει από τότε στην κατοχή του.

Ο παραπάνω είναι και ο λόγος που δέχεται και κριτική από το κοινό ως ο πρόεδρος που πιέζει για τον εξηλεκτρισμό του στόλο των οχημάτων που κυκλοφορούν στους αμερικάνικους δρόμους, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει καμία πρόθεση, έστω και συμβολική, να βάλει πωλητήριο στην αγαπημένο του Corvette.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ