Αυτό είναι το απίστευτο στρατιωτικό όχημα που αγόρασαν οι Ολλανδοί

Στρατιωτικό opel rocks-e

Ιδιαίτερα χρήσιμα φαίνεται ότι θα αποδειχθούν στις ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις τα νέα λιλιπούτεια οχήματα που ενέταξαν στον στόλο τους.

Την επανάσταση στον χώρο της αστικής κινητικότητας έχουν φέρει τα microcars τα οποία κρίνονται ιδανικά για τις πόλεις χάρη στις μικρές τους διαστάσεις και το οικολογικό προφίλ τους.

Δεδομένων των ευκολιών που αυτά προσφέρουν, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα κερδίζουν ολοένα και πιο πολλούς οπαδούς, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν για μικρές αποστάσεις.

Τα λιλιπούτεια αυτά οχήματα, μάλιστα, δεν κάνουν «γκελ» αποκλειστικά σε ιδιώτες, αλλά και στα κρατικά όργανα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Citroen Ami το οποίο έχει ενταχθεί στον στόλο της αστυνομίας σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
opel rocks-e

Στο προσκήνιο αυτή τη φορά έρχεται το συγγενικό μοντέλο του Ami, το Opel Rocks-e, το οποίο δείχνει ότι μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο και στις ένοπλες δυνάμεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έναν λοχία με έδρα την ολλανδική πόλη Ρότερνταμ, ο στρατός της χώρας απέκτησε πέντε Opel Rocks-e, στα οποία όπως είναι κατανοητό, δεν θα εγκατασταθεί κάποιο… πυροβόλο ή κάποιος εκτοξευτής πυραύλων.

Αντιθέτως, θα χρησιμοποιηθούν για την ικανοποίηση μεταφορικών αναγκών εντός στρατιωτικών βάσεων. Ειδικότερα, θα μπορούσαν να μεταφέρουν προσωπικό από στρατώνα σε στρατώνα ή να χρησιμοποιηθούν ως φιλικός προς το κλίμα τρόπος μετάβασης από τον χώρο ύπνου στα γραφεία. Επίσης, δεν θα προκαλούσε εντύπωση αν επιστρατεύονταν για την πραγματοποίηση μικρής κλίμακας περιπολιών.

stratiotiko opel rocks-e
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρία από αυτά τα μικροσκοπικά ηλεκτρικά οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από την Πολεμική Αεροπορία, ένα θα μεταβεί στη ναυτική βάση του Ντεν Χέλντερ και ένα άλλο θα παραμείνει σε στρατόπεδο στο Άμστερνταμ.

Υπενθυμίζεται ότι το Opel Rocks-e είναι διθέσιο, έχοντας μήκος 2,41 μέτρα και πλάτος 1,39 μέτρα, ενώ ζυγίζει μόλις 471 κιλά. Αποτελεί το πρώτο βήμα για την είσοδο στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, μιας και μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου. Έχει αυτονομία έως 75 χλμ. (WLTP1) και μέγιστη ταχύτητα έως 45 χλμ./ώρα, ενώ χάρη στον κύκλο στροφής των μόλις 7,2 μέτρων μπορεί να διαχειρίζεται με άνεση τις «σφιχτές» κυκλοφοριακές συνθήκες.

Η μπαταρία των 5,5 kWh, τέλος, επαναφορτίζεται πλήρως σε περίπου 4 ώρες μέσω μιας συμβατικής οικιακής πρίζας AC.

opel rocks-e

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ