Αυτή είναι η καθημερινή συνήθεια των οδηγών που κοστίζει χρήματα -Το λάθος που κάνουν

παρκάρισμα σε κράσπεδο

Βαθιά το χέρι στην τσέπη ίσως χρειαστεί να βάλουν οι οδηγοί που προκειμένου να δώσουν τέλος στον Γολγοθά της στάθμευσης, χρησιμοποιούν τα κράσπεδα.

Σε εφιάλτη εξελίσσεται καθημερινά η εύρεση μιας θέσης στάθμευσης στο κέντρο των πόλεων, με πολλούς οδηγούς, που δεν χαρακτηρίζονται και για τα μεγάλα αποθέματα υπομονής τους, να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε μέρη τα οποία δεν ενδείκνυνται για παρκάρισμα.

Επί παραδείγματι, πολλοί οδηγοί προκειμένου να απαλλαχθούν από τον Γολγοθά του εντοπισμού μιας θέσης στάθμευσης, παρκάρουν το ΙΧ τους κάθετα στο πεζοδρόμιο, «καβαλώντας» με τους μπροστινούς τροχούς του τμήμα του εν λόγω χώρου που προορίζεται για τους πεζούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ή παρκάρουν παράλληλα στο πεζοδρόμιο, καταλαμβάνοντας, βέβαια, και ένα τμήμα κράσπεδου.

παράνομη στάθμευση

Ίσως, βέβαια, ξεχνούν ότι παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και ως εκ τούτου, σε περίπτωση που διαπιστωθεί από την Τροχαία η συγκεκριμένη παράβαση, λαμβάνουν πρόστιμο ύψους 80 ευρώ.

Το παραπάνω ποσό, ωστόσο, δεν συνιστά τη μοναδική οικονομική επιβάρυνση των οδηγών, μιας και με το να ανεβάζουν τους τροχούς του ΙΧ σε κράσπεδο, το υποβάλλουν σε μια επίπονη δοκιμασία που μπορεί να απαιτήσει μία κοστοβόρα επίσκεψη στο συνεργείο.

Ειδικότερα, με αυτό τον τρόπο μπορεί να στραβώσουν οι ζάντες, να φθαρούν τα ελαστικά, αλλά και να προκληθεί βλάβη στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης.

στάθμευση σε κράσπεδο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα του οχήματος, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η καταπόνηση που αυτό θα υποστεί από τo κράσπεδο, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι καλό είναι να αποφεύγονται τα κράσπεδα ύψους άνω των 5 εκατοστών.

Φυσικά, οι παραπάνω ζημιές μπορούν να προκληθούν και κατά τη διέλευση του ΙΧ μας πάνω από εγκάρσιες ανωμαλίες του οδοστρώματος (βλ. λακκούβες), τις οποίες, επομένως, καλό είναι να τις αποφεύγουμε. Ή όταν δεν έχουμε άλλη επιλογή, να περνάμε από πάνω τους με ταχύτητες... χελώνας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ