Αυτή η σπάνια Mercedes «ξύπνησε» μετά από 45 χρόνια

Mercedes 300 SL

Μια από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία της αυτοκίνησης, η Mecedes-Benz 300 SL Gullwing, βρέθηκε μετά από 45 χρόνια… απομόνωσης σε μια σκοτεινή αποθήκη.

Σχεδόν πέντε δεκαετίες χρειάστηκαν ώστε μια σπανιότατη Mercedes-Benz 300 SL Gullwing να δει ξανά το φως του ήλιου. Το γερμανικό sportscar, κατασκευασμένο στα μέσα της δεκαετίας του 1950, παρέμεινε για 45 ολόκληρα χρόνια, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, στο εσωτερικό μια αφιλόξενης αποθήκης.

Όταν οι πόρτες της τελευταίας άνοιξαν, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του καθώς στο εσωτερικό της κρυβόταν μια μπλε Mercedes-Benz 300 SL Gullwing σε απολύτως αυθεντική κατάσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και ο χρόνος έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια πάνω της, το ανεκτίμητης αξίας γερμανικό sportscar δείχνει έτοιμο να ανακτήσει τη χαμένη λάμψη του και να κερδίσει τον χαμένο χρόνο των 45 ετών απομόνωσης από τον έξω κόσμο.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή η τοποθεσία της αποθήκης στην οποία η Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, ούτε και ο νέος ιδιοκτήτης της ο οποίος και θα αναλάβει το κόστος της αποκατάστασής της.

Για την ιστορία και μόνο αξίζει να αναφέρουμε ότι μεταξύ του 1954 και του 1957 παράχθηκαν συνολικά 1.400 αντίτυπα του αυτοκινήτου, τα οποία και εφοδιάστηκαν με έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3,0 λίτρων.

H σημερινή αξία μιας καλοδιατηρημένης Mercedes-Benz 300 SL Gullwing ξεκινά λίγο πάνω από το 1 εκατομμύριο ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 7 εκατομμύρια, ανάλογα με την έκδοση και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ