Αυτή είναι μια… ξεγυμνωμένη Bugatti Bolide

Bolide

Δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς βλέποντας τις φωτογραφίες του εικονιζόμενου τετράτροχου, τι ακριβώς κρύβεται από κάτω. Κι όμως αυτό που υπάρχει, είναι ουσιαστικά μια Bugatti Bolide, χωρίς το ρουχισμό της.

Μάλιστα, το περίεργης αισθητικής αγωνιστικό όχημα είναι ένα hypercar σχεδιασμένο προφανώς για την πίστα. Χρησιμοποιεί τον τετραπλά υπεροτροφοδοτούμενο W16 8λιτρο κινητήρα του προαναφερθέντος μοντέλου, ο οποίος αποδίδει 1.825 ίππους. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου είναι 1.240 κιλά!Bolide b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ανθρακονημάτινο μονοκόκ πλαίσιο έχει δεχθεί τις απαραίτητες ενισχύσεις και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του είναι απόλυτα ασφαλές, πληρώντας τις προδιαγραφές της FIA, που ισχύουν στις κατηγορίες Le Mans Hypercar και Le Mans Daytona Hybrid.

Η «μπανιέρα» που εμφανίζεται στις εικόνες είναι ένα απόλυτα ισορροπημένο αυτοκίνητο στο σύνολό του. Παρόλο που το μοτέρ βρίσκεται τοποθετημένο 6,35 εκατοστά πιο μπροστά, ο χώρος πίσω από τα καθίσματα είναι μεγαλύτερος.

Bolide c

Αν και μοιάζει λίγο με ημιτελές μοντέλο ή όχημα που πρωταγωνιστούσε σε ταινία Mad Max, θα κατασκευαστεί έτσι όπως δείχνει σε 40 αντίτυπα. Το κόστος για κάθε ένα από αυτά, φαντάζει κάπως αλμυρό, μια και ανέρχεται στα 4,3 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Και όπως μπορεί κάποιοι να μαντεύετε, όλες οι μονάδες έχουν ήδη προπωληθεί, αφού οι υπερπλούσιοισυλλέκτες μερικές φορές δεν… κρατιούνται. Οι παραδόσεις αναμένονται μέσα στο 2024. Πραγματικά όμως, είναι εντυπωσιακό το τι μπορεί καμιά φορά να συμβαίνει κάτω από ένα «εξωτικό» αμάξωμα όπως αυτό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ