Αυτή είναι η ρωσική απάντηση στο αμερικάνικο Hummer

Strela

Με το αμερικάνικο Hummer να έχει γίνει ηλεκτρικό, οι Ρώσοι αποκαλύπτουν σήμερα το δικό τους super-SUV, το οποίο θα έχει και στρατιωτική, αλλά και πολιτική έκδοση.

Το Strela είναι προϊόν συνεργασίας της κρατικής Βιομηχανίας Στρατιωτικών οχημάτων της Ρωσίας και του Γραφείου Σχεδίασης στο Πολυτεχνείο της Μόσχας και σήμερα, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του forum Army 2022 στην Kubinka της Ρωσίας, αποκαλύπτεται το δεύτερο πρωτότυπό του, που θα βρίσκεται κοντά στο μοντέλο παραγωγής.

Το πρώτο πρωτότυπο του Strela είχε παρουσιαστεί τον περσινό Αύγουστο στο ίδιο forum και είχε λάβει άκρως ενθαρρυντικές κριτικές.

Strela
Το περσινό πρωτότυπο Strela
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο νέο πρωτότυπο το design είναι νέο, διατηρώντας όμως την τετραγωνισμένη αισθητική του πρώτου Strela. Οι διαστάσεις είναι μεγαλύτερες, με το συνολικό μήκος να φθάνει πλέον τα 5,2 μέτρα, το πλάτος τα 2,55 μέτρα και το ύψος τα 2,4 μέτρα. Μεγάλη είναι η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος που αγγίζει τα 270 χλστ., δίνοντας έτσι στο Strela μεγάλη ευκολία κίνησης σε διάφορα εδάφη.

Η κατασκευή του ρωσικού Hummer γίνεται πάνω στο πλαίσιο και τα τεχνικά τμήματα μοντέλων της GAZ και πιο συγκεκριμένα του ελαφρού φορτηγού GAZelle και του επίσης ελαφρού φορτηγού GAZ Sobol NN 4X4.

Η ανάρτησή του είναι ανεξάρτητη εμπρός και πίσω, με κλασική λύση φύλλων σούστας στο πίσω μέρος. Το βάρος του αγγίζει τους 3,5 τόνους, ενώ στο εσωτερικό του μεταφέρονται 5 επιβάτες σε ανεξάρτητα καθίσματα, με το ωφέλιμο φορτίο του να φτάνει τα 900 κιλά.

Strela
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την κίνηση του Strela θα υπάρχει επιλογή είτε για τον γνωστό 2,8 λίτρων turbodiesel της Cummins, είτε για το κινεζο-ρωσικό turbodiesel της GAZ-Foton. H διαθέσιμη ισχύς θα είναι 157 ίπποι για την πρώτη επιλογή και 200 για τη δεύτερη, με το κιβώτιο να είναι 5τάχυτο μηχανικό, που θα στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς. Η τελική ταχύτητα θα φθάνει τα 130 χλμ./ώρα.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία από τη Ρωσία θα υπάρξουν διάφορες επιλογές αμαξώματος, αφού στόχος των δημιουργών του Strela είναι να «χτίσουν» μια οικογένεια από οχήματα υψηλών εκτός δρόμου δυνατοτήτων. Οι τιμές του αναμένεται να ξεκινούν από τα 2,5-2,7 εκατομμύρια ρούβλια (40.000 ευρώ με βάση την τωρινή ισοτιμία).

Strela

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ