Αυτή είναι η νέα προεδρική λιμουζίνα της Κίνας

Hongqi N701 1

Το Hongqi N701 είναι το νέο κινητό φρούριο που προστατεύει τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Η νέα κρατική λιμουζίνα της Κίνας είναι το Hongqi N701. Το τεράστιο σεντάν έκανε το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στο Χονγκ Κονγκ την 1η Ιουλίου, και φέρει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά: γιγάντια χρωμιωμένη μάσκα, τεράστιους γυαλιστερούς τροχούς, υπερυψωμένη οροφή και βάσεις για σημαίες στα εμπρός φτερά.

Hongqi N701 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Hongqi N701 έχει μήκος πάνω από πέντε μέτρα, με την επιμήκυνση του αμαξώματος να είναι εμφανής από την μεσαία κολόνα και πίσω. Το εμπρός καπό είναι επίσης πολύ μακρύ, αλλά το πίσω δείχνει αρκετά “μαζεμένο”.

Hongqi N701 3

Όπως αντιλαμβάνεστε, το N701 δεν είναι το όνομα του μοντέλου, αλλά η κωδική του ονομασία. Το κανονικό του όνομα είναι ακόμη άγνωστο και ίσως δεν “βαπτιστεί” ποτέ. Η Hongqi θα κατασκευάσει μόνο 50 ίδια αυτοκίνητα τα επόμενα 10 χρόνια και οι προδιαγραφές του αποτελούν κρατικό μυστικό. Σίγουρα όμως κάτω από το μακρύ καπό θα βρίσκεται κάποιος V8 ή V12, με την εταιρεία να διαθέτει τέτοιους στο portfolio της. Μάλιστα, το νέο SUV Hongqi LS7 εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 4,0 λίτρων με 360 ίππους και 550 Nm.

Hongqi N701 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι δύο απολήξεις της εξάτμισης, η κεραία σε σχήμα πτερυγίου καρχαρία και το πολύ μεγάλο πίσω παράθυρο. Στις περισσότερες κρατικές λιμουζίνες, τα πίσω παράθυρα είναι μικρά και στενά, για να προστατεύουν καλύτερα τους επιβάτες, αλλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φαίνεται να μην τα χρειάζεται λόγω της υψηλής θωράκισής του.

Hongqi N701 6

Η νέα προεδρική λιμουζίνα φαίνεται να έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και ίσως να βασίζεται σε πάτωμα κάποιου μεγάλου SUV, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την προεδρική λιμουζίνα των Η.Π.Α.

Hongqi N701 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ