Αυτή είναι η νέα νεκροφόρα με ελληνικό όνομα που κινείται με ηλεκτρισμό

ilektriki nekrofora nissan leaf

Με μηδενικές εκπομπές ρύπων μπορούν να μεταφέρονται στην τελευταία τους κατοικία οι αποθανόντες στη Σκωτία, όπου δραστηριοποιείται μία νεκροφόρα, βασισμένη στο Nissan Leaf.

Αμιγώς ηλεκτρικές θα γίνουν σε λίγα χρόνια οι μετακινήσεις των πολιτών, ακόμα και αυτές που αφορούν τη… μεταφορά τους στην τελευταία τους κατοικία.

Την αρχή έχει κάνει ήδη το γραφείο τελετών Co-op Funeralcare από τη Σκωτία, εντάσσοντας στον στόλο οχημάτων της μία νεκροφόρα Nissan Leaf, η ονομασία της οποίας φέρει άρωμα… Ελλάδας: Nissan Athena (ελληνιστί Αθηνά) Electric.

Σύμφωνα με το γραφείο τελετών, το ειδικά διασκευασμένο Nissan Leaf αποτελεί την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική νεκροφόρα της Σκωτίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από μηδενικές εκπομπές ρύπων, για την επέκταση του αμαξώματος (κατά 80 εκατοστά) χρησιμοποιηθήκαν ανακυκλωμένα συνθετικά υλικά, προσδίδοντας θετικό οικολογικό πρόσημο στο όχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ηλεκτρική νεκροφόρα nissan leaf

Τη μετατροπή του Leaf σε νεκροφόρα ανέλαβε η Wilcox Limousines, μια εταιρεία από το Ηνωμένο Βασίλειο που εξειδικεύεται στην κατασκευή αντίστοιχων οχημάτων με premium χαρακτήρα, που έχουν ως βάση τους τις Mercedes E-Class, Bentley Flying Spur, Jaguar XF και  Volvo S90.

Πέρα τις εκτενείς επεμβάσεις που οδήγησαν στην αύξηση του πλάτους και του μήκους του οχήματος, αυτό ζυγίζει μόλις 3% περισσότερο συγκριτικά με το κανονικό hatchback Leaf, λόγω της αφαίρεσης των πίσω πλευρικών θυρών, αλλά και των πίσω καθισμάτων.

Βασίζεται στην έκδοση με την μπαταρία των 60 kWh, η οποία τοποθετήθηκε προς τα πίσω, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή κατανομή του βάρους.

ηλεκτρική νεκροφόρα nissan leaf
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι το ωφέλιμο φορτίου της Nissan Athena Electric ανέρχεται στα 230 κιλά, απαιτήθηκαν κάποιες επεμβάσεις για την ενίσχυση της στιβαρότητας του πίσω μέρος του πλαισίου.

Σημειώνεται ότι πέρα από την νεκροφόρα, η Co-op Funeralcare η έχει αποκτήσει και ένα ηλεκτρικό ασθενοφόρο Maxus. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε την πλήρως ηλεκτρική μας νεκροφόρα Nissan και το ιδιωτικό μας ασθενοφόρο στη Σκωτία για να προσφέρουμε αξιοπρεπείς, κομψές και φιλικές προς το περιβάλλον υπηρεσίες στις οικογένειες και τις κοινότητες της περιοχής», δήλωσε ο Nic MacLennan, επικεφαλής επιχειρήσεων για το Co-op Funeralcare στη Σκωτία.

Σύμφωνα επίσης με την εταιρεία, σε όλα τα νέα γραφεία τελετών της θα εγκατασταθούν φορτιστές που θα παρέχουν υπηρεσίες φόρτισης στον ολοένα και αυξανόμενο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της Co-op Funeralcare.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ