Αυτή είναι η νέα μεγάλη απάτη της Tesla -Πως ξεγελάει τους αγοραστές της

Tesla Model Y

Για τους λάθους λόγους επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας η Tesla, η οποία επιχειρεί να κρύψει την υποβάθμιση των προδιαγραφών των μοντέλων της με δόλιους τρόπους.

Η Tesla αποφάσισε να υποβαθμίσει τις προδιαγραφές του συστήματος πέδησης του δημοφιλέστερου, τη δεδομένη χρονική στιγμή, μοντέλου της, επιλέγοντας ωστόσο να κρατήσει κρυφή την επιλογή αυτή από τους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου και τους υποψήφιους αγοραστές του.

Ειδικότερα, η αμερικανική φίρμα κατάργησε τη χρήση εξαρτημάτων της Brembo στο σύστημα πέδησης του Model Y Performance, κρύβοντας τις μικρότερες δαγκάνες της Mando στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου με ένα κάλυμμα.

Βαμμένο σε κόκκινο χρώμα και παραπέμποντας σε λειτουργική δαγκάνα, το συγκεκριμένο κάλυμμα κρατά μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα το υποβαθμισμένο σύστημα πέδησης των πίσω τροχών του Model Y Performance.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια η… καλοστημένη απάτη της Tesla δεν θα μπορούσε να μείνει κρυφή καθώς τα μάτια εκατομμυρίων λιγότερο ή περισσότερο πιστών οπαδών της αμερικανικής φίρμας είναι μονίμως στραμμένα στα μοντέλα της και τις αλλαγές που κατά καιρούς παρουσιάζουν.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Tesla επέλεξε την… υποβάθμιση αντί της αναβάθμισης, παρά το γεγονός ότι η ίδια παρουσιάζει το σύστημα πέδησης του Model Y Performance ως «Performance Brakes», χωρίς βέβαια να προσδιορίζει ποιες αλλαγές έχουν προκύψει σε αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς στα μοντέλα της Telsa, τα φρένα του Model Y Performance είναι πλέον πανομοιότυπα με εκείνα του Model Y Long Range, εκτός αν θεωρεί κανείς αναβάθμιση την παρουσία ενός καλύμματος που βρίσκεται εκεί για να κρύψει τη χρήση μια μικρότερης σε μέγεθος δαγκάνας.

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla επιχειρεί να παραπλανήσει τους υποψήφιους αγοραστές των μοντέλων της, βαφτίζοντας το… ψάρι, κρέας. Πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Auto Pilot, η ονομασία του οποίου αν και παραπέμπει σε «αυτόματο πιλότο» και στην πλήρως αυτόνομη κίνηση του οχήματος, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ