Αυτή είναι η νέα Ford Mustang (video)

new ford mustang

Ακολουθώντας μια ιστορία που μετρά πάνω από 58 χρόνια και 10 εκατομμύρια μονάδες, η Ford παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά της εμβληματικής Mustang. 

Κόντρα στη νέα μόδα της ηλεκτροκίνησης, το διασημότερο αμερικάνικο αυτοκίνητο στον πλανήτη, διατηρεί στη νέα του γενιά τα βασικά του γνωρίσματα σε επίπεδο σχεδίασης αλλά και τον θηριώδη 5λιτρο V8 βενζινοκινητήρα.

Όπως μπορούμε να δούμε και στις σχετικές εικόνες, το νέο αμερικάνικο sport μοντέλο (με την κωδική ονομασία S650) φέρει ένα πιο μυώδες αμάξωμα, με τις κυριότερες διαφορές να εντοπίζονται στο εμπρόσθιο μέρος όπου κυριαρχεί η πιο επιθετική μάσκα, καθώς και στα νέα φωτιστικά σώματα LED με τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ford mustang

Για πρώτη φορά επίσης υπάρχει αισθητική διαφοροποίηση ανάμεσα στις δύο εκδόσεις ισχύος της Mustang, αφού η ισχυρότερη V8 GT φέρει ένα διαφορετικό και πιο επιθετικό εμπρόσθιο τμήμα από αυτή με τον 2,3 λτ. EcoBoost κινητήρα.

ford mustang
ford mustang
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαφώς μεγαλύτερης έκτασης είναι οι αλλαγές που βλέπουμε στο εσωτερικό της νέας Mustang όπου, εκτός του τιμονιού που παραπέμπει στην ηλεκτρική Mustang-E, η Ford έχει τοποθετήσει ένα συνεχόμενο ψηφιακό πάνελ που διατρέχει το ταμπλό. Το συγκεκριμένο αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (12,4 ίντσες) και το σύστημα infotainment (13,2 ίντσες) που φέρει το νέο λειτουργικό Sync 4 της Ford. Παράλληλα, η Ford αναφέρει πως ο εξοπλισμός του μοντέλου είναι αναβαθμισμένος με νέες εφαρμογές, όπως εκείνη της ημι-αυτόνομης οδήγησης.

ford mustang
ford mustang
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τεχνικό κομμάτι τώρα, η νέα Mustang βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με αυτή της τωρινής Mustang και θα είναι διαθέσιμη με 2 μηχανικά σύνολα, τον 2,3 λτ. EcoBoost που η Ford αναφέρει ότι είναι «εντελώς νέος» και τον ισχυρότερο V8 των 5,0 λίτρων για την έκδοση GT, που φέρει μια σειρά από αναβαθμίσεις (προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμα τα χαρακτηριστικά των δύο μηχανικών συνόλων). Στις στάνταρ επιλογές θα περιλαμβάνεται ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και προαιρετικά θα είναι διαθέσιμο το 10άρι αυτόματο κιβώτιο της εταιρείας και η ενεργή ανάρτηση.

Για πρώτη φορά επίσης η Ford θα προσφέρει στη Mustang ένα ηλεκτρονικό drift χειρόφρενο, που δείχνει σαν ένα κλασικό χειρόφρενο όμως θα επενεργεί στους πίσω τροχούς μέσω ηλεκτρικού συστήματος. Προς το παρόν δεν υπάρχουν και εδώ περαιτέρω πληροφορίες.

Τέλος, να σημειώσουμε πως οι πωλήσεις της νέας Ford Mustang (σε κουπέ και κάμπριο αμάξωμα) θα ξεκινήσουν στα μέσα της επόμενης χρονιάς.

ford mustang
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ