Αυτή είναι η λιμουζίνα του Πούτιν (video)

Aurus Senat Limo

Την ώρα που η Ουκρανία φλέγεται, ο Ρώσος Πρόεδρος μετακινείται με μια λιμουζίνα-φρούριο η οποία του παρέχει ύψιστη προστασία. 

Με ένα «κινητό φρούριο» απολαμβάνει ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, τις μετακινήσεις του. Πρόκειται για τη θωρακισμένη λιμουζίνα Aurus, το πρώτο αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας της Ρωσίας, σχεδιασμένο ειδικά για τον Ρώσο Πρόεδρο το οποίο βρίσκεται στις υπηρεσίες του από τις 7 Μαΐου του 2021.

Η λέξη Aurus είναι σύνθετη και προέρχεται από την λατινική λέξη aurum που σημαίνει χρυσός και το όνομα της Ρωσίας στα αγγλικά (Russia). Ο πρόεδρος της Ρωσίας επιθυμούσε διακαώς το δικό του αυτοκίνητο εγχώριας κατασκευής, και για αυτό τον λόγο είχε υπο στενή παρακολούθηση τη διαδικασία εξέλιξης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή κράτησε μια πενταετία, με το πρώτο μοντέλο προπαραγωγής να εμφανίζεται στην ορκομωσία του Πούτιν τον Μάιο του 2018. 

limouzina putin

Υπό την κωδική ονομασία “πρότζεκτ Cortege”, το όχημα εξελίχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να πληρούνται οι μοναδικές απαιτήσεις εισόδου στο προεδρικό γκαράζ, ενώ παράλληλα θα κάλυπτε τις επιθυμίες των αγοραστών πολυτελών αυτοκινήτων στη λιανική αγορά.

To Aurus αποτελεί το προϊόν από το πάντρεμα της εγχώριας και παγκόσμιας τεχνογνωσίας, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι δεν θα αφήσει ποτέ εκτεθειμένο τον “Τσάρο”.

Για αυτόν τον λόγο, οι ομάδες των τμημάτων έρευνας, εξέλιξης και σχεδίασης, προχώρησαν σε συνεργασία με τη Porsche για την κατασκευή του υβριδικού συστήματος κίνησης με τον twin-turbo V8 των 4,4 λίτρων.

limouzina putin
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην προκειμένη περίπτωση της θωρακισμένης λιμουζίνας των 6,5 τόνων του Πούτιν η απόδοση φτάνει του 600 ίππους και τα 880 Nm, συνδυάζεται με αυτόματο σασμάν 9 σχέσεων και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6 δλ.

Όπως έχουν αναφέρει οι Ρώσοι, κατά τη διαδικασία εξέλιξης του Aurus ακολουθήθηκε ένα ιδιαίτερα αυστηρό πρωτόκολλο δοκιμών ώστε να πληρούνται τουλάχιστον 60 κριτήρια, σχετικά με την ασφάλεια, τις επιδόσεις, τα φρένα, την ορατότητα, την πολυτέλεια, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, και την κατανάλωση καυσίμου.

limouzina putin

Το αμάξωμα προσφέρει το κορυφαίο επίπεδο βαλλιστικής προστασίας VR10, κάτι που σημαίνει ότι δεν διαπερνάται από σφαίρες και βαλλιστικές βομβίδες. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στη δεξαμενή καυσίμου η οποία φέρει ειδικό υλικό που την καθιστά αδιαπέραστη, ενώ υπάρχει και ειδικό σύστημα πυρόσβεσης.

Όπως είναι κατανοητό, το Aurus αποτελεί μια κινητή ασπίδα προστασίας η οποία μπαίνει στην ίδια εξίσωση με το "The Beast", τη θωρακισμένη Cadillac του Τζο Μπάιντεν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε την ιστορία πίσω από την εξέλιξη της λιμουζίνας του Πούτιν στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ