Αυτή είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» στα Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck

Ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών μοντέλων κατήγγειλαν ότι τα οχήματά τους δεν «αντέχουν» τη βροχή αλλά και τις... κουτσουλιές.

Ιδιοκτήτες των Tesla Cybertruck αποκάλυψαν ότι τα οχήματά τους αναπτύσσουν σημεία σκουριάς από τη βροχή. Μάλιστα τουλάχιστον δύο μέλη ενός φόρουμ ιδιοκτητών Cybertruck είπαν ότι τα οχήματά τους είχαν κηλίδες σκουριάς πάνω τους.

Πιο συγκεκριμένα σε μια ανάρτηση στο φόρουμ του Cybertruck Owners Club, ένα μέλος με το όνομα χρήστη Raxar έγραψε ότι ακινητοποιήσει το όχημά τους την 1η Φεβρουαρίου στο γκαράζ καθώς είχαν προειδοποιηθεί εκείνη την ημέρα ότι η βροχή θα μπορούσε να το κάνει να σκουριάσει.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο σύμβουλος ανέφερε συγκεκριμένα ότι τα Cybertruck αναπτύσσουν σημάδια σκουριάς στη βροχή και αυτό απαιτούσε να ακινητοποιηθεί σε στεγασμένο χώρο το όχημα. Είχα ακούσει ότι δεν πρέπει να βγάζεις ποτέ το Delorean στη βροχή αλλά δεν είχα διαβάσει πουθενά για τη σκουριά των Cybertrucks στη βροχή», έγραψε το μέλος του φόρουμ.

Σε άλλη ανάρτηση, ο ιδιοκτήτης του Cybertruck είπε ότι το αυτοκίνητο άρχισε να αναπτύσσει σημεία σκουριάς μετά από μόλις δύο ημέρες βροχής!

Ο χρήστης μοιράστηκε επίσης φωτογραφίες από αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν μικρές κηλίδες σκουριάς στο αμάξωμα του αυτοκινήτου από ανοξείδωτο χάλυβα.

Σύμφωνα με τη Mead Metals, μια εταιρεία υπηρεσιών μετάλλων, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι επιρρεπής σε σκουριά σε ορισμένα περιβάλλοντα. Μάλιστα η εταιρεία επισημαίνει ότι η σκουριά είναι συχνά αποτέλεσμα της έκθεσης στο νερό, αν και μπορεί επίσης να προκληθεί από «έκθεση σε επιβλαβείς χημικές ουσίες, φυσιολογικό ορό, λίπος ή παρατεταμένη έκθεση στη θερμότητα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Vertigo3pc, άλλο μέλος του φόρουμ του Cybertruck Owners Club, έγραψε ότι πήγαν το Cybertruck τους σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο για να το ελέγξουν μετά από βροχή. «Παρατήρησα ότι η διάβρωση σχηματιζόταν στο μέταλλο όπως έχουν παρατηρήσει άλλοι άνθρωποι. Έτσι αποφάσισα να αρχίσω να το τεκμηριώνω και να το φέρω στην προσοχή της Tesla».

Το μέλος του φόρουμ πρόσθεσε ότι ένας εργαζόμενος στο κέντρο εξυπηρέτησης «τεκμηρίωσε τη διάβρωση» και είπε ότι θα μπορούσαν να επιδιορθώσουν τη ζημιά.

Το μέλος με την ονομασία Vertigo3pc δημοσίευσε επίσης εικόνες με αυτά που είπαν ότι ήταν σημεία διάβρωσης στο Cybertruck. «Τα σημεία είναι σίγουρα παντού στο μέταλλο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Elon Musk είχε ισχυριστεί ότι το Cybertruck ήταν «κυριολεκτικά αλεξίσφαιρο» με το «υπερσκληρό ανοξείδωτο» αμάξωμά του όταν αποκάλυψε το ηλεκτρικό όχημα το 2019.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια ανάρτηση που είχε κάνει ο Elon Musk τον Σεπτέμβριο, είπε ότι η Tesla μπορεί να είναι σε θέση να προσφέρει στους ιδιοκτήτες την επιλογή να αποκτήσουν επίστρωση καρβιδίου βολφραμίου, ένα κεραμικό υλικό που βοηθά στην προστασία από τη διάβρωση. Πρόσθεσε ότι η επίστρωση ήταν «βασικά ανθεκτική στις γρατσουνιές σε οτιδήποτε κάτω από τη σκληρότητα του διαμαντιού».

Σε δύο βίντεο στο YouTube που ισχυρίζονται ότι έχουν πρόσβαση στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη του Cybertruck (το οποίο η Tesla δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει δημόσια), επισημαίνεται ότι το Cybertruck δεν έχει βερνίκι προστασίας (διαφανές παλτό το αποκαλούν) στο στην εξωτερική μεριά του αμαξώματος από ανοξείδωτο χάλυβα.

Τα βίντεο δίνουν μια γεύση από τον προφανή οδηγό του ιδιοκτήτη, ο οποίος λέει: «Για να αποφύγετε ζημιές στο εξωτερικό, αφαιρέστε αμέσως διαβρωτικές ουσίες (όπως λίπος, λάδι, περιττώματα πουλιών, ρητίνη δέντρων, νεκρά έντομα, κηλίδες πίσσας, αλάτι στο δρόμο, κ.λπ.)»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ