Ποια αυτοκίνητα βγάζουν τις λιγότερες βλάβες -Η νέα έρευνα αξιοπιστίας

Toyota RAV4

Ιαπωνική κυριαρχία στην έρευνα αξιοπιστίας του 2022 που πραγματοποίησε το βρετανικό περιοδικό WhatCar? και στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 25.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Δίκαια τα ιαπωνικά αυτοκίνητα έχουν γίνει συνώνυμα της αξιοπιστίας, όπως αποδεικνύεται και από την ετήσια έρευνα που πραγματοποίησε πριν από λίγους μήνες και αναδημοσίευσε πριν λίγες ώρες το περιοδικό WhatCar? για το έτος 2022.

Στην έρευνα συμμετείχαν κοντά στους 25.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, η ηλικία των οποίων δεν υπερέβαινε τα 5 έτη. Το περιοδικό ρώτησε τους ιδιοκτήτες σχετικά με το αν εμφανίστηκε κάποια βλάβη στο αυτοκίνητό τούς τους περασμένους 24 μήνες (2 χρόνια).

Lexus NX
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια τους ζήτησε να εντάξουν το τυχόν πρόβλημα που αντιμετώπισαν σε μία από τις συνολικά 14 κατηγορίες που αφορούσαν - μεταξύ άλλων - το σύστημα κλιματισμού, τον κινητήρα, την μπαταρία, τα φρένα, το αμάξωμα, το σύστημα πολυμέσων, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης. 

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι ερωτηθέντες ήταν κάτοχοι 248 διαφορετικών μοντέλων από συνολικά 32 αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Lexus RX

Οι Ιάπωνες ήταν και οι θριαμβευτές της έρευνας αξιοπιστίας για το 2022, δεδομένου ότι στο τοπ 10 της λίστας κατάφεραν να καταλάβουν πέντε θέσεις.

Ειδικότερα, στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Lexus με σκορ 98,4%, ενώ και τα πέντε μοντέλα της (CT, IS, UX, NX, RX) που συμμετείχαν στην έρευνα κατάφεραν να καταγράψουν σκορ που ξεπερνούσε το 96%.

Toyota RAV4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε απόσταση αναπνοής ακολούθησε η μητρική εταιρεία της Lexus, η Toyota, με βαθμολογία 97,2%. Το Aygo αναδείχθηκε το πιο αξιόπιστο μοντέλο στα αυτοκίνητα πόλης, με το Auris να πετυχαίνει την ίδια διάκριση στην κατηγορία των οικογενειακών. Εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα και για το RAV4 που ήταν το πιο αξιόπιστο στην κατηγορία του.

Eclipse Cross

Τα αποτελέσματα του περιοδικού WhatCar? χάρισαν ικανοποίηση και στην Mini που κατέλαβε την τρίτη θέση (97%), έχοντας ως αιχμή του δόρατος το Mini Convertible το οποίο ήταν το πιο αξιόπιστο μοντέλο στην ενιαία κατηγορία των coupe, κάμπριο και σπορ αυτοκινήτων. Την ίδια βαθμολογία συγκέντρωσε και η Mitsubishi χάρη στις πολύ καλές επιδόσεις του Eclipse Cross.

Ακολουθεί το Top 5 των πιο αξιόπιστων αυτοκινητοβιομηχανιών για το 2022

1. Lexus - 98,4%
2. Toyota - 97,2%
3. Mini - 97%
4. Mitsubishi - 97%
5. Suzuki - 95,8%

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με το περιοδικό WhatCar?, το 21% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησαν ότι το αυτοκίνητό τούς τους εμφάνισε τουλάχιστον ένα πρόβλημα κατά τους περασμένους 24 μήνες.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ