Αυτές είναι οι νέες κάμερες της αστυνομίας -Το δώρο της Πολιτείας στις Αρχές

Police Radar 1

Τα σύγχρονα περιπολικά της αστυνομίας και οι πεζοί αστυνομικοί θα αποκτήσουν κάμερες που θα διαβάζουν αυτόματα τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων για τον εντοπισμό των κλεμμένων.

Ακούγεται απλό στα λόγια, αλλά η αυτόματη ανίχνευση κλεμμένων οχημάτων ή οχημάτων που βρίσκονται υπό επιτήρηση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για τις Αρχές. Η κυβέρνηση της Γαλλίας όμως το κάνει απλό, μιας και με την χρήση ειδικών καμερών θα αναγνωρίζονται αυτόματα οι πινακίδες κυκλοφορίας και θα ελέγχονται μέσω υπολογιστή εάν ανήκουν σε κάποιο κλεμμένο όχημα, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους.

Police Radar 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εξοπλίστηκαν σταδιακά με αυτό τον τύπο κινητών καμερών που τοποθετούνται στους φωτεινούς φάρους των περιπολικών. Μέχρι σήμερα, η αστυνομία έχει 265 τέτοιες κάμερες και η χωροφυλακή 251.

Police Radar 3

Η χρήση τους μάλιστα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς μια κρατική έκθεση ανέφερε ότι από το 2012 ο αριθμός αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας έχει φτάσει τα 39,3 εκ. από την αστυνομία και τα 42,5 εκ. οχήματα από την χωροφυλακή.

Police Radar 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, η χρήση τους κατέστησε δυνατό τον εντοπισμό 22.522 κλεμμένων οχημάτων στη ζώνη ευθύνης της αστυνομίας και 5.772 στη ζώνη της χωροφυλακής. Τα νούμερα αυτά δεν ακούγονται άσχημα, αλλά προφανώς είναι πολύ μακριά από το επιθυμητό επίπεδο. Για την ακρίβεια, οι κλοπές αυτοκινήτων στη Γαλλία ανέρχονται σε 200.000 κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, και διαρκώς αυξάνονται.

Police Radar 5

Οι γαλλικές Αρχές όμως αναμένεται να αυξήσουν τον αριθμό καμερών και μέσα στην επόμενη τετραετία αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία περισσότερες από 12.500 κάμερες (σταθερές και κινητές).

Police Radar 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, η χρήση των καινούργιων καμερών δεν απαιτεί την φυσική παρουσία υπαλλήλου για την απόκτηση των δεδομένων τους, αλλά όλα θα γίνονται με τη χρήση 4G και 5G, συμπεριλαμβανομένων και των παλιών καμερών που θα εκσυγχρονιστούν.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ