Αυτά είναι τα πιο απίθανα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

αφαίρεση πινακίδων αυτοκινήτου

Αυτό είναι το νέο βιβλίο - συνοδηγός που έχουν όλοι οι αστυνομικοί μαζί τους και επιβάλλουν τα πρόστιμα στους παραβάτες οδηγούς.

Πραγματικά «μαργαριτάρια» μπορεί να ανακαλύψει κανείς στο νέο βιβλίο «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας» του Λάζαρου Λαμπρακάκη που έχουν όλοι οι αστυνομικοί στα περιπολικά.

Τις χιλιάδες πληροφορίες για τον ΚΟΚ στο νέο βιβλίο του Λάμπρου Λαμπρακάκη με τίτλο: «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας - Νομοθεσία Αυτοκινήτων» (53η έκδοση) που μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία Σκλαβούνος και Τσιάκαλος στην Αθήνα και το Αιγάλεω αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο πρόστιμο που βρίσκεται στο νέο βιβλίο του κ. Λαμπρακάκη αφορά στην αγκαλιά και πιο συγκεκριμένα όταν ο οδηγός αγκαλιάζει τον συνοδηγό (παρατεταμένα φιλιά, χαϊδέματα, καυγάδες, κ.λπ.) οδηγώντας έτσι ασύνετα και με αποσπασμένη προσοχή προβλέπεται πρόστιμο 100 ευρώ και 3 βαθμοί ποινής στο Point System.

Η οδήγηση οχήματος για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων προβλέπει χρηματικό πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και άδειας οδήγησης για 30 ημέρες.

Η μη συμμόρφωση προς την υπόδειξη αστυνομικού για την ακινητοποίηση του οχήματός του ή κίνηση οχήματος του οποίου διατάχτηκε η ακινητοποίηση προβλέπει αφαίρεση άδειας η οποία επιβάλλεται από Δικαστήριο.

Αυτοκίνητο, δίκυκλο ή φορτηγό που δεν φαίνονται καθαρά ή δεν αναγνωρίζονται από τεχνικά μέσα ή καλύπτονται από μη αντανακλαστικό υλικό οι πινακίδες κυκλοφορίας τότε επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πραγματοποίηση στροφής επιτόπου σε αυτοκινητόδρομο ή οδό ταχείας κυκλοφορίας προβλέπει χρηματικό πρόστιμο 350 ευρώ, 9 πόντους ποινής και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και άδειας οδήγησης για 20 ημέρες.

Η πρόκληση τρόμου ή ανησυχίας με τη συμπεριφορά του στους λοιπούς χρησιμοποιούντες την οδό ή τους κατοικούντες κοντά σε αυτή προβλέπει χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ και 3 βαθμούς ποινής.

Αν σε κάποιο όχημα διαπιστωθεί ότι φέρει εξοπλισμό εντοπισμού συσκευών μέτρησης ταχύτητας χωρίς άδεια, ή εξοπλισμό παρεμπόδισης (αντιραντάρ) επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και αφαιρείται για 30 ημέρες το δίπλωμα και για 60 ημέρες η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος.

Η άσκοπη χρήση κόρνας τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για 10 ημέρες.

Όποιος εκτός από τις αρμόδιες υπηρεσίες τοποθετεί πινακίδες σήμανσης ή χαράζει διαγραμμίσεις ή εγκαθιστά σηματοδότη ή μεταθέτει αλλοιώνει ή με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο επενεργεί πάνω σε πινακίδες (επικόλληση, αναγραφή, κ.λπ.) σε διαγραμμίσεις σε σηματοδότες και στα στηρίγματά τους, στις συσκευές ρύθμισης κυκλοφορίας. Επίσης και όποιος εγκαθιστά πινακίδα, αφίσα ή διαγράμμιση προκαλώντας σύγχυση ή θάμβωση επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και αποτελεί πλημμέλημα!

Η μη καταβολή διοδίου τέλους προβλέπει χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προβλέπει χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ και 5 βαθμούς ποινής.

Οι ιδιοκτήτες πατινιών και ποδηλάτων που δεν κρατούν το τιμόνι με τα δύο χέρια, δεν κατεβαίνουν από το όχημα αν υπάρχει εμπόδιο ή κίνδυνος για τους πεζούς, μεταφέρουν επιβάτες, δεν κινούνται στον ποδηλατόδρομο, δεν φορούν δεμένο εγκεκριμένο κράνος, δεν φορούν ανακλαστικό ρουχισμό, αλλάζουν κατεύθυνση χωρίς προειδοποίηση, κινούνται παράλληλα ανά δύο τότε προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ.

Παράλληλα όποιος έχει πατίνι που κινείται με ταχύτητα άνω των 25 χλμ./ώρα προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο 20 ευρώ για τον οδηγό και 50 ευρώ για εκείνον που το έχει θέσει σε κυκλοφορία (εισαγωγέα). Αν πάλι η υπέβαση της ταχύτητας ξεπερνά τα 35 χλμ./ώρα τότε τα πρόστιμα αυξάνονται σε 50 ευρώ και 100 ευρώ αντίστοιχα.

Σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης πατινού κινείται σε οδό που το όριο ταχύτητας είναι 50 χλμ.ώρα τότε προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ.

Η επίδειξη ικανότητας οδήγησης προβλέπει χρηματικό πρόστιμο 700 ευρώ, 9 βαθμούς ποινής και αφαίρεση άδειας, πινακίδων και διπλώματος για 30 ημέρες.

Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό προβλέπει αφαίρεση άδειας οδήγησης, πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 μήνες ενώ η μη χρήση για κάθε επιβάτη προβλέπει χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ.

Αν κάποιος οδηγεί με ληγμένη άδεια οδήγησης τότε προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ και η άδεια οδήγησης αφαιρείται και αποστέλλεται στη Διεύθυνση Μεταφορών που έχει εκδοθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια οδήγησης προβλέπει αφαίρεση άδειας οδήγησης, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 2 μήνες!

Πεζός που εγκαταλείπει ή εναποθέτει αντικείμενα ή υλικά στο δρόμο με τρόπο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ζώα ή να προκαλέσει υλικές ζημιές ή να επιφέρει αταξία ή ενόχληση ή κυκλοφοριακή ανωμαλία στους λοιπούς χρήστες της οδού προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ.

Η παραβίαση Stop προβλέπει χρηματικό πρόστιμο 700 ευρώ, 9 πόντους ποινής και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και άδειας οδήγησης για 20 ημέρες.

Χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ προβλέπει ο ΚΟΚ για τους εργολήπτες οι οποίοι δεν έχουν τοποθετήσει σε κατάλληλες θέσεις τις απαιτούμενες κατά περίπτωση πληροφοριακές πινακίδες.

Η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (κόκκινο) προβλέπει χρηματική ποινή 700 ευρώ, 9 βαθμούς ποινής, αφαίρεση του διπλώματος για 2 μήνες και αφαίρεση των στοιχείων του οχήματος για 20 ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε όποιο όχημα διαπιστωθεί ότι τα ελαστικά του δεν εξασφαλίζουν ασφάλεια και πρόσφυση τότε προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ και αφαίρεση άδεια κυκλοφορίας, πινακίδων και άδειας οδήγησης για 10 ημέρες και ακινητοποίηση του οχήματος μέχρι την αλλαγή των ελαστικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ