Αυτά είναι τα οχήματα που στέλνουν οι Αμερικανοί στο Ισραήλ -Ποια αποστολή αναλαμβάνουν

David

Ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη ξεκινήσει την ενίσχυση των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων με φόντο την επιχείρηση που πρόκειται να λάβει χώρα στη λωρίδα της Γάζας.

Την αερομεταφορά υλικοτεχνικού υλικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στο Ισραήλ πραγματοποιεί τα τελευταία 24ωρα ο αμερικανικός στρατός στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ενίσχυσης των ισραηλινών δυνάμεων.

Ανάμεσα στον εξοπλισμό που αποστέλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στο Ισραήλ βρίσκονται και τα θωρακισμένα οχήματα της MDT Armor, μιας αμερικανικής εταιρείας η οποία ειδικεύεται στη θωράκιση οχημάτων και αεροσκαφών.

MDT Armor David
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, o «Δαβίδ» της MDT Armor, πρόκειται τις επόμενες ώρες να συμμετάσχει στις χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Το MDT David, όπως ονομάζεται, αποτελεί ένα θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, το οποίο βασίζεται σε τρία διαφορετικά αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής. Για την κατασκευή του, οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν ως βάση είτε το Toyota Land Cruiser, είτε το Toyota Hilux, είτε το Land Rover Defender.

MDT Armor David

Αυτό καθιστά την εξέλιξη των συγκεκριμένων θωρακισμένων οχημάτων πιο ευέλικτη, καθιστά ταχύτερη και τη γραμμή παραγωγής. Παράλληλα μειώνει σημαντικά το κόστος απόκτησης και συντήρησης, καθώς κάτω από τις επιφάνειες του αμαξώματος μπορεί να συναντήσει κανείς κινητήρες γνωστούς από την παρουσία τους σε συμβατικά αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του υπερτροφοδοτούμενου diesel κινητήρα των 2,4 λίτρων με απόδοση 150 ίππους και 400 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται είτε με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων είτε με χειροκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
MDT Armor David

Στην περίπτωση που επιλεγεί ως βάση το Toyota Land Cruiser, τότε ο κινητήρας που επιλέγεται για τον «Δαβίδ» της MDT Armor είναι ο εξακύλινδρος diesel της ιαπωνικής φίρμας, χωρητικότητας 4,2 λίτρων.

Το MDT Armor μπορεί να μεταφέρει έως και 8 άτομα, ωστόσο, το σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι οι συμπαγείς διαστάσεις του και οι ευελιξία κίνησής του ακόμα και στον αστικό ιστό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να ενισχύσει τις δυνάμεις του Ισραήλ με τα συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα στη χερσαία επιχείρηση που σχεδιάζει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Πέρα από τη δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού στο πεδίο της μάχης, τα MDT David μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για στρατιωτικές επιχειρήσεις, καθώς έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν οπλισμό στην οροφή τους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ