Αυτά είναι τα νέα «ταξί» στα ελληνικά νησιά - Τι συμβαίνει με πολυτελή SUV και τις VIP μεταφορές

Πολυτελή SUV

Πότε γλιτώνουν τα πρόστιμα οδηγοί ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και τι θα γίνει με τον αθέμιτο ανταγωνισμό;

Τα μαύρα πολυτελή vans πληθαίνουν συνεχώς στους αθηναϊκούς δρόμους τα οποία αφορούν σε ενοικιαζόμενα οχήματα με οδηγό που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πραγματικά διάσημα και τα χρησιμοποιούν οι τουρίστες που ταξιδεύουν οικογενειακώς είτε από ανθρώπους που δεν θέλουν να επιβιβάζονται σε μεγαλύτερα λεωφορεία μαζί με άλλους επιβάτες.

Τα πολυτελή vans ωστόσο φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει έναν ισχυρό αντίπαλο που δεν αφορά στα Ταξί αλλά στα παράνομα ενοικιαζόμενα υπερπολυτελή τζιπ με οδηγούς και σωματοφύλακες τα οποία επίσης αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συγκεκριμένα θηριώδη υπερπολυτελή τζιπ σύμφωνα με στελέχη από τον κλάδο ενοικιάσεων αυτοκινήτων με οδηγό δεν διαθέτουν καμία επαγγελματική άδεια, δεν πληρώνουν φόρους και βέβαια από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία εταιρεία κανένας δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και άλλα πάγια με αποτέλεσμα να μπορούν να μειώνουν τις τιμές ενοικιάσεων και να προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό σε ολόκληρο τον κλάδο ενοικιάσεων ΙΧ με οδηγό όπως επίσης και στα Ταξί καθώς υποκλέπτουν μεταφορικό έργο.

Όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες τα θηριώδη υπερπολυτελή τζιπ θα μεταφερθούν από το… Κολωνάκι, την Κηφισιά και την Γλυφάδα σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς όπου και θα ενοικιάζονται με οδηγό αλλά και επιπλέον σωματοφύλακες για όποιους το επιθυμούν χωρίς να κόβουν βέβαια κανένα φορολογικό παραστατικό.

Ιδιοκτήτες Ταξί έχουν καταγγείλει και στο παρελθόν περίεργα κυκλώματα που λειτουργούν θηριώδη υπερπολυτελή τζιπ για μεταφορές VIP προσώπων και κανένας δεν τους ελέγχει για διάφορους λόγους μεταξύ των οποίων και ο φόβος...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη μεριά τα ενοικιαζόμενα ΙΧ με οδηγό ή αλλιώς τα γνωστά μαύρα πολυτελή vans, ελέγχονται εξονυχιστικά από τις Αρχές και μάλιστα αν οι επιβάτες τολμήσουν να πουν στους ελεγκτές ότι το αυτοκίνητο τους παρέλαβε από ένα σημείο και τους πηγαίνει σε κάποιο άλλο σημείο τότε αυτομάτως και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ στο οδηγό και 3.800 ευρώ στην εταιρεία όπου ανήκει το ενοικιαζόμενο όχημα! Σε περίπτωση που το ενοικιαζόμενο ΙΧ με οδηγό ανήκει στον οδηγό ο οποίος έχει προσωπική εταιρεία τότε το πρόστιμο υπολογίζεται σε 3.800 ευρώ!

Αν πάλι οι τουρίστες επιβάτες των μαύρων πολυτελών vans κατά την «ανάκριση» των Αρχών δεν πουν κάποιο συγκεκριμένο σημείο μετάβασης τότε ο οδηγός όσο και η εταιρεία ενοικίασης του van γλιτώνουν το πρόστιμο. Αυτό αποτελεί και ένα σημείο για το οποίο έχουν καταθέσει πολλές ενστάσεις οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ΙΧ με οδηγό και αναμένουν να δοθεί λύση από τα συναρμόδια Υπουργεία και ενόψει της έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου.

Να υπενθυμίσουμε πως  ο νόμος ορίζει ότι η ελάχιστη χρέωση για ενοικίαση van με οδηγό ορίζεται στα 82 ευρώ για 3 ώρες ενώ στα Ταξί η αντίστοιχη χρέωση ορίζεται από το ταξίμετρο!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο όπως φαίνεται κάποιοι ιδιοκτήτες πολυτελών van Ταξί έχουν αρχίσει να εισέρχονται στα «χωράφια» του κλάδου ενοικίασης ΙΧ με οδηγό και ήδη να έχουν καταγραφεί τα πρώτα κρούσματα με υπερχρεώσεις από Ταξί-van που ο οδηγός του χρέωσε τους τουρίστες με την minimum χρέωση που ορίζεται στα ενοικιαζόμενα van με οδηγό!

Επίσης οι υπερχρεώσεις σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr έκαναν την εμφάνισή τους και σε δημοφιλή νησιά που κάποιοι ιδιοκτήτες ταξί για μία απόσταση 2,5 έως 4 χιλιομέτρων χρεώνουν τους τουρίστες όσο είναι η ελάχιστη χρέωση ενοικίαση van με οδηγό η οποία έχει οριστεί από τη νομοθεσία στα 36 ευρώ!

Τώρα βέβαια στα παραπάνω έχουν προστεθεί και τα θηριώδη υπερπολυτελή τζιπ με οδηγούς που συνοδούς που μόνο οδηγούς δεν θυμίζουν…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ