Αυτά είναι τα νέα στρατιωτικά οχήματα της Ουκρανίας (video)

Kozak-2M1 1

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας παρέλαβαν 44 νέα τεθωρακισμένα οχήματα Kozak-2M1 από την εγχώρια Practika.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας, η τελετή παράδοσης των νέων τεθωρακισμένων οχημάτων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 30ής επετείου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Kozak-2M1 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Αποκαταστήσαμε την ανεξαρτησία της Ουκρανίας πριν από 30 χρόνια και τότε δημιουργήσαμε τις δυνάμεις που θα την προστατεύσουν. Πρόκειται για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Σήμερα είναι η μέρα τους. Σήμερα είναι η 30ή επέτειος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους όλων των πολιτών της Ουκρανίας, σας συγχαίρω για αυτή τη μεγάλη ημέρα", είπε ο Πρόεδρος.

Το Kozak-2M1 είναι η δεύτερη γενιά των τεθωρακισμένων οχημάτων που εξέλιξε η Ουκρανία και διαθέτει μεγάλη προστασία από πληθώρα βλημάτων και νάρκες. Ο ουκρανικός στρατός χαρακτήρισε το Kozak-2M1 ως ένα ελαφρύ τακτικό τροχοφόρο όχημα που προορίζεται να παρέχει διαρκή προστασία και επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων, για το πλήρωμα και το φορτίο του. Διαθέτει πλαίσιο τύπου μονοκόκ με πάτωμα σε σχήμα V για μεγαλύτερη προστασία από νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Kozak-2M1 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατασκευασμένο από την επιστημονική και στρατιωτική εταιρεία “Practika”, το Kozak-2M1 προσφέρει προστασία επιπέδου 2 που είναι ισοδύναμη με αυτή του STANAG 4569 του NATO. Παρέχει επαρκή για την προστασία του έμψυχου δυναμικού από πυρομαχικά 7,62×51 mm που εκτοξεύονται από απόσταση 30 μέτρων, καθώς και από χειροβομβίδες και διάφορα εκρηκτικά.

Το σχεδόν 14 τόνων Kozak-2M1 έχει από πλήρωμα δύο ατόμων μπροστά και μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον έξι στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό μάχης, ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις των αποστολών. Διαθέτει πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 280 ίππους, με την κίνηση να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς. Ακόμα, διαθέτει διαθέτει ανεξέρτητη ανάρτηση και η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 110 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ