Αυτά είναι τα νέα στρατιωτικά οχήματα της Βόρειας Μακεδονίας (εικόνες)

JLTV military vehicle

Μέσω twitter, η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε την παραλαβή των νέων σύγχρονων στρατιωτικών οχημάτων της χώρας, τα οποία κατασκευάζονται από την αμερικανική Oshkosh.

H Βόρεια Μακεδονία παρέλαβε τα 6 πρώτα από  τα 33 συνολικά στρατιωτικά οχήματα που αγόρασε πρόσφατα από την αμερικάνικη Oshkosh. Πρόκειται για τα σύγχρονα θωρακισμένα Joint Light Tactical Vehicles (JLTV), τα οποία έφτασαν στον προορισμό τους μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Για την ακρίβεια ταξίδεψαν από την Αμερική με το ίδιο καράβι που μετέφερε τη νέα παρτίδα των Μ1117 που παρέλαβε η χώρα μας τις προηγούμενες μέρες.

jltv στρατιωτικά οχήματα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα θωρακισμένα Joint Light Tactical Vehicles (JLTV) θεωρούνται αυτή τη στιγμή ως μια από τις πιο αξιόπιστες επιλογές στην κατηγορία των ελαφρών στρατιωτικών οχημάτων, πληρώντας όλα τα νέα στάνταρ που έχει θέσει το ΝΑΤΟ. Παράλληλα, προσφέρουν υψηλή προστασία στα πληρώματα από νάρκες και βλήματα, ενώ μπορούν να διαμορφωθούν καταλλήλως ώστε να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών λειτουργιών. Για την κίνηση του τετρακίνητου JLTV φροντίζει ένας V8 πετρελαιοκινητήρας 340 ίππων της General Motors, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί και με υβριδικό σύστημα αυξάνοντας την επιχειρησιακή αυτονομία στα 900 χιλιόμετρα περίπου.

jltv
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια τα Joint Light Tactical Vehicles (JLTV) από τους Αμερικανούς Πεζοναύτες και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αγγλίας, του Βελγίου, του Μαυροβουνίου, της Σλοβενίας, της Λιθουανίας, της Βραζιλίας και της Ρουμανίας.

jltv

Στην Αμερική, τα JLTV αντικαθιστούν σταδιακά τα θρυλικά Humvees, μέσω ενός εξοπλιστικού προγράμματος – μαμούθ ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ