Αυτά είναι τα νέα εισιτήρια για τα λεωφορεία

Αστικά λεωφορεία

Τέλος στην εισιτηριοδιαφυγή θέλει να βάλει ο ΟΑΣΘ, μέσω της διάθεσης νέου τύπου εισιτηρίων που είναι δύσκολο να πλαστογραφηθούν.

Νέου τύπου εισιτήρια έχει θέσει στην κυκλοφορία από την περασμένη Δευτέρα, 27 Ιουνίου ο ΟΑΣΘ. Αυτά έχουν νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να πλαστογραφηθούν.

Tα σύγχρονα εισιτήρια, πέρα από το χαρακτηριστικό ασημί ολόγραμμα, που απεικονίζει απεικονίζει τον Λευκό Πύργο, και το λογότυπο του ΟΑΣΘ, έχουν και QR Code, μέσω του οποίου, μελλοντικά, θα μπορούν να «διαβαστούν» από «έξυπνες» συσκευές ανάγνωσης, ώστε να ελέγχεται η γνησιότητά τους.

νέα εισιτήρια λεωφορεία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα εισιτήρια για τα αστικα λεωφορεία αναγράφουν τη μειωμένη τιμή που ισχύει εδώ και περίπου δύο χρόνια, οπότε και μειώθηκε ο ΦΠΑ. Ακολουθούν οι τιμές τους αναλυτικά:

-0,90 ευρώ το βασικό εισιτήριο και 0,45 ευρώ το βασικό μειωμένο εισιτήριο,

-1,10 ευρώ το χρονικό εισιτήριο δύο μετακινήσεων εντός 70 λεπτών της ώρας και 0,55 ευρώ το αντίστοιχο μειωμένο,

-1,30 ευρώ το χρονικό εισιτήριο τριών μετακινήσεων εντός 90 λεπτών της ώρας και 0,70 ευρώ το αντίστοιχο μειωμένο,

-1,80 ευρώ το χρονικό εισιτήριο τεσσάρων μετακινήσεων εντός 120 λεπτών της ώρας και 0,90 ευρώ το αντίστοιχο μειωμένο και, τέλος,

-1,80 ευρώ το εισιτήριο της Πολιτιστικής Γραμμής και του Αεροδρομίου «Μακεδονία» και 0,90 ευρώ το αντίστοιχο μειωμένο

«Είμαστε στη διαδικασία εισαγωγής στο σύστημα πώλησης των νέων μας εισιτηρίων, τα οποία έχουν επικαιροποιημένη τη μειωμένη τιμή που ισχύει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, με τον μειωμένο ΦΠΑ», σημειώνει ο Διευθυντής Διασφάλισης Εσόδων ΟΑΣΘ, Χρήστος Χατζηγεωργίου. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι τα νέα εισιτήρια διατηρούν τα υφιστάμενα χαρακτηριστικά ασφαλείας, υπάρχει όμως και η προσθήκη του κωδικού QR, μέσω του οποίου θα δίνεται η δυνατότητα ελέγχου της γνησιότητάς τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
νέα εισιτήρια λεωφορεία
νέα εισιτήρια λεωφορεία

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ