Αυτά είναι τα νέα, διαστημικά ταξί της California

Zoox

Τα φουτουριστικά «κουτιά» της Zoox έγραψαν ιστορία τις προάλλες, καθώς ξεκίνησαν τη μεταφορά εργαζομένων της εταιρείας μεταξύ κτιρίων των γραφείων τους, βγαίνοντας στους δημόσιους δρόμους.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα ειδικά κατασκευασμένο ρομποταξί αυτόνομης οδήγησης της Zoox (ανήκει στην Amazon) μεταφέρει επιβάτες στην California.

Βέβαια δεν είναι η μόνη που το έχει καταφέρει, αφού η Cruise της GM εκτελεί ήδη δρομολόγια στο San Francisco, αν και τα δικά της οχήματα βασίζονται σε συμβατικά μοντέλα, που διατηρούν χειριστήρια.

Zoox b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τετράγωνα μοντέρνα και αυτόνομα αυτοκίνητα της Zoox, είναι σε θέση να φιλοξενήσουν στο εσωτερικό έως τέσσερα άτομα, ενώ μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες έως 56 χλμ./ώρα.

Κατορθώνουν να αναγνωρίζουν τους ποδηλάτες, τους πεζούς, την κυκλοφορία και τα φανάρια. Υπόσχονται πολλά, όμως θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα μέχρι την τεχνολογία αυτή, εμπιστευτεί πλήρως ο κόσμος.

Πέρσι, ένα αυτόνομο ταξί της Cruise ενεπλάκη σε ατύχημα και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η εταιρεία ήρθε επίσης σε πολύ δύσκολη θέση όταν σε κάποια φάση, ένας στόλος από τα Bolt EVs κατέβηκε σε έναν δρόμο του San Francisco χωρίς λόγο, προκαλώντας χάος για ώρες.

Zoox c

Ευτυχώς η Zoox δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής τέτοια θέματα, αφού προς το παρόν, το δικό της ρομποταξί περιορίζεται στη μεταφορά των υπαλλήλων της, σε συγκεκριμένη διαδρομή.

Όταν όμως έρθει η ώρα που ληφθούν όλες οι απαραίτητες άδειες και εξουσιοδοτήσεις από το κράτος, θα κυκλοφορούν κανονικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ανταγωνισμός βέβαια αναμένεται να είναι σκληρός, με το καλημέρα. Εκτός από την Cruise, η οποία επεκτείνεται σε Phoenix και Austin, τα Zoox θα βρουν αντιμέτωπα και τα αυτόνομα ταξί Hyundai Ioniq 5, που εξελίσσουν οι Motional και Lyft.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ