Αυτά είναι τα νέα βελτιωμένα μοντέλα της Honda για τη SEMA

Honda Civic Si sedan SEMA 2021

Δυναμική θα είναι η φετινή παρουσία της Honda στη γνωστή έκθεση βελτιώσεων SEMA που θα πραγματοποιηθεί στο Las Vegas των Η.Π.Α. στις αρχές Νοέμβρη.

Η 2η μέρα του Νοέμβρη είναι και εκείνη που θα δει τη SEMA να ανοίγει τις πύλες της συγκεντρώνοντας εντυπωσιακά τεχνολογικά προϊόντα για τον κόσμο των τεσσάρων τροχών και φυσικά βελτιωμένα μοντέλα από τους καλύτερους του είδους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στις εταιρείες που συμμετέχουν στον αμερικάνικο θεσμό με το διεθνές status είναι και η Honda, η οποία θα παρουσιάσει φέτος επτά συνολικά οχήματα. Τα δύο από αυτά είναι αγωνιστικές εκδόσεις του νέου sedan Honda Civic Si με το HPD Civic Si να προορίζεται για αγώνες Τουρισμού και να φέρει την υπογραφή στην εξέλιξη του της Honda Performance Development (HPD).

Το άλλο αγωνιστικό Civic Si είναι μια εξέλιξη της Team Honda Research West (THR-W) με την αγωνιστική ομάδα να συμμετέχει με αυτό στον 24ωρο αμερικάνικο αγώνα Thunderhill που θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Δεκεμβρίου.

Μαζί με αυτά τα αγωνιστικά τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν και στην πολιτική έκδοση του Honda Civic Si, το οποίο φέρει μικρές αεροδυναμικές βελτιώσεις της HPD (εμπρός και πίσω σπόιλερ στους προφυλακτήρες αλλά και στα πλαϊνά του αμαξώματος), με την εικόνα να συμπληρώνεται από γνήσια after market σήματα της ιαπωνικής εταιρίας αλλά και μαύρους τροχούς με διάμετρο στις 18 ίντσες επίσης από την ιαπωνική εταιρεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εορταστικό Team Liquid Civic Hatchback δημιουργήθηκε από τη Honda σε συνεργασία με την Team Liquid την ομάδα με την οποία συνεργάζεται στον τομέα των eSports, στους virtual αγώνες. Και εδώ βλέπουμε έξτρα στοιχεία της HPD, όπως είναι τα σπόιλερ στον εμπρός και τον πίσω προφυλακτήρα και η αεροτομή με τις ζάντες των 18 ιντσών να προέρχονται από τα γνήσια αξεσουάρ των Ιαπώνων και την μπαγκαζιέρα οροφής να προέρχεται από την Thule.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επόμενο στη λίστα των βελτιωμένων οχημάτων που θα δούμε στη SEMA από τη Honda είναι το Fifteen52 Project 96 Accord Wagon, το οποίο δημιουργήθηκε μετά από συνεργασία της HPD με την Mountune και βασίζεται στο αγωνιστικό Accord με το οποίο συμμετείχε νικηφόρα η Honda στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Τουρισμού στα μέσα των 1990s.

Τα μεγάλα νέα για την περίσταση είναι ο διαθέσιμος προς πώληση στο κοινό κινητήρας (crate engine) του Civic Type R με την Mountune να έχει φροντίσει για τις υπόλοιπες βελτιώσεις στους τομείς των φρένων, της ανάρτησης και της ασφάλειας, για ένα μοντέλο που επίσης μπορεί να κυκλοφορήσει μόνο σε περιβάλλον πίστας.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προτάσεις των Ιαπώνων και στα οχήματα «αναψυχής» με πρώτο και καλύτερο το Passport TrailSport Rugged Roads Project 2.0.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τους λάτρεις της φύσης η Honda εξόπλισε το SUV της με σκηνή οροφής Sparrow XL τροχούς 18 ιντσών με ελαστικά παντός εδάφους διαστάσεων 265/60 αλλά και κιτ ανύψωσης της ανάρτησης της Jsport που ανεβάζει την απόσταση του εμπρός μέρους κατά 3,81 εκατοστά και του πίσω κατά 1,9 εκατοστά. Στις βελτιώσεις περιλαμβάνεται και κιτ μεταφοράς ρεζέρβας στο πίσω μέρος αλλά και μαύρα προστατευτικά στους θόλους και τα μαρσπιέ του SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επόμενο στη σειρά είναι το Ridgeline HPD Trail Tour Project Vehicle, με το pick up της Honda να έρχεται επίσης εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τους λάτρεις της εκτός δρόμου περιπέτειας. Οι ικανότητες του Ridgeline σε κακοτράχαλο τερέν έχουν ενισχυθεί με την προσθήκη custom προστατευτικών ποδιών πάχους τριών χλστ. για την προστασία των μηχανικών μερών του Pick up των Ιαπώνων με την Jsport να προσφέρει και σε αυτή την περίπτωση κιτ ανύψωσης της ανάρτησης ίδιων προδιαγραφών με του Passport TrailSport.

Και εδώ οι τροχοί είναι 18 ιντσών και φέρουν ελαστικά παντός εδάφους, διαστάσεων 265/60. Για την άνετη διαμονή στην εξοχή φροντίζει η αναδιπλούμενη σκηνή Tepui Kukenam 3 της Thule.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Honda θα έχει και δίτροχη παρουσία στη SEMA με την Africa Twin Overland που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία διοργάνωσης event περιπέτειας Overland Expo.

Σε μαύρο χρώμα, η εν λόγω Africa Twin φέρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία «περιπέτειας» χάρη στη σέλα της KonTour, το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης και επικοινωνίας της Garmin, τους καθρέπτες που αναδιπλώνουν της Doubletake, τις μαλακές πλαϊνές βαλίτσες της Wolfman, το top case από την Jesse και τα προστατευτικά κάγκελα, την ποδιά και τις προστασίες κινητήρα της Outback Motortek.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ