Αυτά είναι τα νέα αυτοκίνητα του Πάπα -Τι επέλεξε για τις μετακινήσεις του

Πάπας Φραγκίσκος

Με 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνονται οι μετακινήσεις στο Βατικανό, το οποίο θα απαλλαχθεί από τα ορυκτά καύσιμα.

Συμφωνία με το VW Group υπέγραψε την περασμένη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου το Βατικανό, για την προμήθεια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η συμφωνία προβλέπει την πλήρη αντικατάσταση του στόλου της ανεξάρτητης πόλης-κράτους με μηδενικών ρύπων οχήματα του ομίλου VW, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης απανθρακοποίηση του έως το 2030.

Από τις αρχές του 2024, η VW θα παραδόσει στο Βατικανό, πολιτικός ηγέτης του οποίου είναι ο Πάπας Φραγκίσκος, περίπου 40 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων ID.3, ID.4 και ID.5.

vw πάπας ηλεκτρικά νέα αυτοκίνητα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα θα γίνει η παράδοση και άλλων μηδενικών ρύπων αυτοκινήτων και από τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου VW, μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης αντικατάσταση του στόλου του Βατικανού με 100% ηλεκτρικά οχήματα, έως το 2030.

Τα δύο πρώτα ηλεκτρικά οχήματα -δύο VW ID.3 Performance- ήδη παραδόθηκαν στο Βατικανό, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου και υψηλόβαθμων στελεχών του VW Group.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά διευκρινίστηκε ότι αυτή θα αφορά στη βραχυπρόθεσμη και μακρυπρόθεσμη μίσθωση των οχημάτων.

Σημειώνεται ότι στο Βατικανό θα δημιουργηθεί και ένα ευρύ δίκτυο σταθμών φόρτισης, ενώ τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούνται από τους εργαζομένους ως ιδιωτικά οχήματα.

«Ο εξηλεκτρισμός των στόλων γίνεται όλο και πιο σημαντικός ανά τον κόσμο. Το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του Βατικανού στο μέλλον θα είναι ανάμεσα στους οδηγούς των ID. μοντέλων μας αποτελεί μεγάλη τιμή για τη μάρκα μας και υποδηλώνει την ελκυστικότητα όλων των ηλεκτρικών μας μοντέλων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Imelda, Labbe, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και το After Sales της Volkswagen Passenger Cars.

Σημειώνεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή και στις 4 Οκτωβρίου, μέσω 12σέλιδης αποστολικής εγκύκλιου, κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις να επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ