Porsche Cayenne

Αυτά είναι τα νέα αυτοκίνητα του Λιμενικού -Ποια μοντέλα επέλεξε

Limeniko Astra 3

Το Λιμενικό Σώμα ενισχύεται με 51 νέα αυτοκίνητα, τα οποία πρόκειται να αυξήσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των αξιωματικών του.

Πρόκειται για 51 Opel Astra, στην έκδοση με τον turbo κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων που αποδίδει 130 ίππους και 230 Nm, ο οποίος συνεργάζεται με χειροκίνητο σασμάν 6 σχέσεων. Το Astra στη συγκεκριμένη έκδοση ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα.

Η προμήθεια των εν λόγω αυτοκινήτων αποτελεί την πρώτη φάση της Πράξης «Προμήθεια 215 χερσαίων μέσων διαφόρων τύπων για τις ανάγκες του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ.», συνολικού ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους στο πλαίσιο του προγράμματος “Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια και Θάλασσα” (ΕΣΠΑ 2021–2027).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Limeniko Astra 2

Η σύμβαση για την προμήθεια των οχημάτων είχε προθεσμία ολοκλήρωσης 14 μηνών, ωστόσο τα οχήματα παραδόθηκαν 8 μήνες νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση.

Μάλιστα βάσει των όσων περιγράφονται στη σύμβαση, τα οχήματα συνοδεύονται από εγγύηση 6 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων, ενώ η συντήρηση και τα service επιβαρύνουν τον προμηθευτή.

Limeniko Astra 1

Στην ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε για την παράδοση των οχημάτων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι: «Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να παρέχει στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος όλα τα τεχνολογικά και εξοπλιστικά μέσα, ώστε να μπορούν να επιτελούν το καθήκον τους με ασφάλεια, επαγγελματισμό και πατριωτισμό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από την προμήθεια των 51 αυτοκινήτων, ο χερσαίος «στόλος» του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής πρόκειται να ενισχυθεί με ακόμη 164 οχήματα, εκ των οποίων 56 pick-up και 108 SUV.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ