Αυτά είναι τα νέα αμφίβια οχήματα των Ελλήνων Πεζοναυτών (video)

avv p7/a1 greek marines vehicles

Ενισχύεται επιχειρησιακά η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών της χώρας μας με 76 νέα αμφίβια οχήματα που προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Ξεμπλοκάρει η διαδικασία απόκτησης νέων αμφίβιων οχημάτων για τους Έλληνες Πεζοναύτες μετά από πολλά αιτήματα και χρόνια καθυστερήσεων. Όπως προκύπτει με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, δόθηκε το πράσινο φως για την παραλαβή των AVV – P7/A1, τα οποία χρησιμοποιούνταν μέχρι πριν από κάποια χρόνια τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Σημειώνεται, επίσης, πως πρόκειται για οχήματα τα οποία διαθέτουν όλες τις αναβαθμίσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς οι ΗΠΑ, αν αναλογιστεί κανείς πως μετρούν σχεδόν τρεις δεκαετίες στην ενεργό τους δράση (η παραγωγή του μοντέλου ξεκίνησε το 1972).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, το γεγονός πως βρίσκονται ακόμη στην ενεργό δράση συνεπάγεται πως δε θα απαιτηθεί έξτρα κόστος για ενδεχόμενες επισκευές. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την παραλαβή τους θα ολοκληρωθεί άμεσα και σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει η διαδικασία εκπαίδευσης των στελεχών και η κατασκευή υποδομών που απαιτούνται για τη χρήση. Έτσι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, δεν αποκλείεται να τα δούμε επί ελληνικού εδάφους ακόμη και στις αρχές του 2023.

Το όχημα βάρους 29 τόνων και μήκους 8 μέτρων, φέρει βαρύ εξοπλισμό επίθεσης, έχει πλήρωμα 3 ατόμων και μπορεί να μεταφέρει 21 πεζοναύτες με πλήρη εξάρτηση. Το diesel μοτέρ του φτάνει σε απόδοση τα 525 άλογα και η αυτονομία κίνησής του αγγίζει τα 480 χιλιόμετρα (+ ναυτικά μίλια εντός θαλάσσης). Η τελική ταχύτητά του στην ξηρά είναι 72 χλμ./ώρα και στην ανοιχτή θάλασσα 13,2 χλμ./ώρα.

Δείτε τα αμφίβια οχήματα που θα αποκτήσει η Ελλάδα να επιχειρούν μέσα στη θάλασσα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ