Αυτά είναι τα δημοφιλέστερα χρώματα αυτοκινήτων για το 2021

καινούργια αυτοκίνητα χρώματα

Λίγες μέρες πριν την αυλαία του 2021, ένας από τους κύριους προμηθευτές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ανακοινώνει τα δημοφιλέστερα χρώματα της χρόνιας με βάση τη ζήτηση που προέκυψε μέσα στο έτος.

Η εταιρεία Axalta τροφοδοτεί με χρώματα την πλειοψηφία των κατασκευαστών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στο συγκεκριμένο τομέα (από το 1953 έως σήμερα δημοσιεύει την ετήσια έκθεσή της παρουσιάζοντας τα δημοφιλέστερα χρώματα της χρονιάς, όπως αυτά προκύπτουν από τη ζήτηση των αγοραστών).

Με βάση τα στοιχεία της αμερικάνικης φίρμας, και το 2021 την υψηλότερη ζήτηση παγκοσμίως κατέγραψε το λευκό, με ποσοστό 35% και ακολούθησε το μαύρο, το σκούρο- γκρι και το ασημί-γκρι. Σημειώστε, επίσης, πως το λευκό κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια με σταθερά υψηλά ποσοστά, με τις τάσεις να δείχνουν πως θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμη στην πρώτη θέση. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, ανοδικές τάσεις εμφανίζει το μπλε χρώμα και κυρίως το ανοιχτό μπλε, κάτι που οφείλεται κυρίως στο λανσάρισμα πολλών ηλεκτρικών αυτοκινήτων (σε αυτή την κατηγορία οχημάτων το χρώμα αυτό δείχνει ιδιαίτερα δημοφιλές).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
καινούργια αυτοκίνητα χρώματα

Έτσι, λοιπόν, η παγκόσμια κατάταξη των χρωμάτων για τα αυτοκίνητα διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Λευκό – 35% (21% απλό λευκό και 14% περλέ)
  2. Μαύρο – 19%
  3. Σκούρο γκρι- 19%
  4. Ασημί γκρι- 9%
  5. Μπλε – 8%
  6. Κόκκινο – 5%
  7. Μπεζ – 3%
  8. Πράσινο – 1%
  9. Κίτρινο – 1%

Το γκρι κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη

Στα δεδομένα, τώρα, της Γηραιάς Ηπείρου, το γκρι κατακτά την πρώτη θέση με 27%, έναντι του λευκού που ακολουθεί με 23%. H ανάλυση της Axalta αναφέρει πως το γκρι αφορά κυρίως compact ή σπορ μοντέλα μεσαίου μεγέθους, ενώ στα SUV το 30% των αγοραστών επιλέγουν χρώμα λευκό. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι πελάτες premium μοντέλων δείχνουν και πάλι αδυναμία στη μαύρη απόχρωση σε ποσοστό 30%. Τέλος, να σημειώσουμε πως στην Κίνα, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη, το χρώμα που κυριαρχεί είναι το κόκκινο και ακολουθούν κάποιες αποχρώσεις του κίτρινου.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ