Αυτά είναι τα best seller μοντέλα στην Ευρώπη

Πωλήσεις αυτοκινήτων

Οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην ήπειρό μας παρουσίασαν άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, χάρη και στην πολύ καλή εμπορική επίδοση των ηλεκτρικών μοντέλων.

Οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων και στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασαν τον μήνα Νοέμβριο τις 1.010.900 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 17% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Σύμφωνα με την Jato Dynamics, τον περσινό Νοέμβριο πουλήθηκαν 860.700 καινούρια αυτοκίνητα.

Σε αυτό βέβαια βοήθησε και η πολύ καλή εμπορική επίδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παρουσιάζοντας άνοδο 30% σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας τις 172.600 ταξινομήσεις. Η συγκεκριμένη πορεία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τις πωλήσεις μοντέλων της Tesla, με τα Model 3 και Model Y να ηγούνται της κορυφής των πωλήσεων μοντέλων αυτής της τεχνολογίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Car sales 2

Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσιάζουν διαρκή άνοδο, η βενζίνη παραμένει το κυρίαρχο καύσιμο των Ευρωπαίων. Μάλιστα, το 53% των αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν τον Νοέμβριο ήταν βενζινοκίνητα. Τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα (ηλεκτρικά και plug-in hybrid) κατέλαβαν το 28% της πίτας και τα πετρελαιοκίνητα το 16%.

Οι πωλήσεις του Νοεμβρίου ήταν αρκετά καλές, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μειώσει την «χασούρα» όλης της χρονιάς. Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, είχαν πουληθεί συνολικά 10.167.700, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

10. VW Tiguan: 12.739 αυτοκίνητα

VW Tiguan
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπάρχουσα γενιά του μεσαίου SUV της Volkswagen βρίσκεται χρόνια στον εμπορικό στίβο, αλλά το γεγονός αυτό δεν του στέκεται εμπόδιο στις πωλήσεις. Μάλιστα, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021, παρουσίασε άνοδο πωλήσεων 223%.

9. Toyota Yaris Cross: 13.282 αυτοκίνητα

Toyota Yaris Cross

Όπως συμβαίνει και με το μοντέλο στο οποίο βασίζεται, το Yaris, έτσι και το Cross κατάφερε να βρίσκεται στο Top 10 των ευρωπαϊκών πωλήσεων. Η Toyota πούλησε 13.282 Yaris Cross τον μήνα που μας πέρασε, διατηρώντας την ανοδική της πορεία.

8. VW T-Roc: 14.703 αυτοκίνητα

VW T-Roc
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πωλήσεις του T-Roc ήταν πάντα καλές, αλλά από την στιγμή που ηγήθηκε των πωλήσεων στην Ευρώπη τον περασμένο Ιούλιο, άρχισε να μειώνεται η δυναμική του. Το πρόσφατο αισθητικό φρεσκάρισμα που υπέστη το βοήθησε να διατηρηθεί στο Top 10.

7. Renault Clio: 14.838 αυτοκίνητα

Renault Clio

Το Clio ήταν το best seller της Renault για τον περασμένο μήνα και κατέλαβε την έβδομη θέση. Το γαλλικό σουπερμίνι αναμένεται να συνεχίσει παρόμοια εμπορική πορεία, μιας και διαθέτει μία από τις πιο πλήρης γκάμες στην κατηγορία του.

6. VW Golf: 14.908 αυτοκίνητα

VW Golf VIII
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εμβληματικό Golf βρίσκεται στην όγδοη γενιά του και συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι διπλασίασε τις πωλήσεις τους σε σχέση με τον περσινό Νοέμβριο, τελικά δεν κατάφερε να αναριχηθεί σε υψηλότερη θέση στο Top 10.

5. Peugeot 208: 15.613 αυτοκίνητα

Peugeot 208

Το γαλλικό σουπερμίνι υπέστη τον περασμένο μήνα μια μικρή μείωση στον ρυθμό πωλήσεων, αλλά παραμένει ένα από τα υποψήφια μοντέλα για την κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων για ολόκληρο το 2022.

4. FIAT/Abarth 500: 17.238 αυτοκίνητα

FIAT 500e
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το FIAT 500 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα του κόσμου. Η εμπορική πορεία της τελευταίας γενιάς με θερμικούς κινητήρες και της σύγχρονης ηλεκτρικής είναι πολύ καλή και δεν αναμένεται να παρουσιάσει μείωση τα επόμενα χρόνια.

3. Toyota Yaris: 17.320 αυτοκίνητα

Toyota Yaris Hybrid

Το Yaris δεν «δυσκολεύεται» στον στίβο πωλήσεων, με την τελευταία του γενιά να συνεχίζει την εμπορική παράδοση των προκατόχων του. Παραμένει το πιο δημοφιλές και καλοπουλημένο μοντέλο της Toyota.

2. Dacia Sandero: 18.781 αυτοκίνητα

Dacia Sandero Streetway
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Dacia Sandero ανέβηκε μία θέση σε σχέση με τον Οκτώβριο, χάρη στην εξαιρετική σχέση τιμής προς αξία που προσφέρει. Έτσι, σε μία δύσκολη περίοδο κρίσης για την Ευρώπη, κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές και να αυξήσει την δημοφιλία του.

1. Tesla Model Y: 19.169 αυτοκίνητα

Tesla Model Y

Το crossover της Tesla κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρώπη για τον μήνα που μας πέρασε με 19.169 ταξινομήσεις. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση 254% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 και βοηθήθηκε από την καλή διαθεσιμότητά του στην αγορά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ