Ο Αυχένας του Μπάρου: Αυτός είναι ο μαγευτικός δρόμος στην Ελλάδα που συνορεύει με τα σύννεφα (+video)

perasma mparou

Με μια αξέχαστη εμπειρία θα βιώσουν όσοι ακολουθήσουν τη δαιδαλώδη διαδρομή στο νότιο τμήμα της Πίνδου, η οποία «ξύνει» τα σύννεφα.

Προικισμένη με ατελείωτο κάλλος είναι η Ελλάδα, αποτελώντας έναν τόπο ευλογημένο και γεμάτο με εντυπωσιακά τοπία, τα οποία δύσκολα συναντάς αλλού σε τόσο μεγάλη αφθονία.

Πέρα από τις αναρίθμητες μαγευτικές της παραλίες, η χώρα μας βρίθει και από ορεινά περάσματα. Πολλά από αυτά είναι, μάλιστα, άγνωστα και σε προκαλούν να τα ανακαλύψεις. Και στο τέλος θα σε ανταμείψουν.

Μία από τις ομορφότερες ορεινές διαδρομές είναι ο Αυχένας του Μπάρου, που δεσπόζει στη νότια πλευρά της Πίνδου και αποτελεί ένα από τα τρία περάσματα της οροσειράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέρασμα Μπάρου

Ο δρόμος συνδέει την Ανθούσα και το Χαλίκι (Θεσσαλία) με τους Καλαρρύτες και το Ματσούκι (Ήπειρος), μία διαδρομή που συνορεύει με τα σύννεφα, μιας και σε κάποια σημεία κινείται σε υψόμετρο άνω των 1.900 μέτρων, και έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τις κορυφές Περιστέρι και Κακαρδίτσα στα 2.294 και 2.429 μέτρα αντίστοιχα.

Ο δρόμος υπήρχε από παλιά και χρησιμοποιούνταν από τους αγωγιάτες και τσελιγκάδες της Πίνδου, είτε για να μεταφέρουν ανθρώπους και εμπορεύματα στα δυσπρόσιτα χωριά, είτε για να βοσκήσουν τα κοπάδια τους. Το 2014 όμως ασφαλτοστρώθηκε πλήρως, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί σε ένα τουριστικό σημείο ενδιαφέροντος.

Πέρασμα Μπάρου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δρόμος κουλουριάζεται σαν φίδι μέσα σε φαράγγια, πυκνόφυτα δάση και απόκρημνες πλαγιές. Η θέα είναι μοναδική και κάθε στροφή κρύβει και μία νέα οπτική έκπληξη από τους σχηματισμούς των επιβλητικών βράχων και τις απόκρημνες χαράδρες.

Οι παλιοί ντόπιοι αλλά και ακόμη και σήμερα οι νεότεροι που μιλούν την βλάχικη ονομάζουν την περιοχή Passa Mparou, δηλαδή, «το Πέρασμα του Μπάρου».

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του Up Stories

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ