Οι Ρώσοι ετοιμάζουν το απόλυτο SUV με 1.000 ίππους

Aurus Komendant

Μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία SUV του πλανήτη διεκδικεί το ρωσικής καταγωγής Aurus Komendant, προτάσσοντας τις επιβλητικές διαστάσεις του και το υβριδικό σύνολο των 1.000 ίππων.

Για όσους δεν γνωρίζουν ποια είναι η ρωσικής καταγωγής Aurus, τότε ίσως αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μια αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έχει ειδικευθεί στη δημιουργία ειδικών «κατασκευών» και μεταξύ άλλων έχει επιμεληθεί και τις λιμουζίνες του Πούτιν.

Αυτή τη φορά, βέβαια, ο λόγος για τον οποίο η Aurus επέστρεψε στο προσκήνιο της επικαιρότητας δεν είναι οι ιδιαίτερες… προτιμήσεις του Ρώσου προέδρου, αλλά η παραγωγή ενός SUV το οποίο ευελπιστεί να φέρει τους Ρώσους στην κορυφή της κατηγορίας των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για το Komendant, ένα επιβλητικών διαστάσεων και προδιαγραφών SUV, το οποίο αν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019, παραμένει στα συρτάρια της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Super SUV των Ρώσων φτάνει σε μήκος τα 5,38 μέτρα, με το μεταξόνιο να σπάει το φράγμα των 3 μέτρων και το ύψος να αγγίζει τα 1.820 χιλιοστά. Σε δυσθεώρητα επίπεδα κινείται, ωστόσο, και το βάρος του, καθώς υπολογίζεται στα 3.235 κιλά.

Κάτω από το καπό της ρωσικής αρκούδας τοποθετείται ένας V8 κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 4,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 972 ίππους και 880 Nm ροπής. Στην απόδοση του κινητήρα βενζίνης, έρχονται να προστεθούν οι σχεδόν 70 ίπποι του ηλεκτροκινητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις προδιαγραφές του ρωσικού SUV συμπληρώνει η αερανάρτηση, το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, στην καρδιά του οποίου βρίσκεται ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, καθώς και το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

Το Komendant βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα πάνω στην οποία η Aurus έχει «χτίσει» τη λιμουζίνα του Πούτιν, ενώ μέσα στα πλάνα της βρίσκεται και η δημιουργία ενός ανάλογου σε διαστάσεις και προδιαγραφές πολυτελούς van.

Σε κάθε περίπτωση, το SUV θα είναι το πρώτο ευρείας παραγωγής μοντέλο της Aurus, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα πατήσει για πρώτη φορά τους τροχούς του στη ρωσική άσφαλτο μέσα στους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ