Αττική Οδός: Τέλος τα e-pass

e-pass

Χωρίς e-pass έχει μείνει η Αττική οδός από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, με ό,τι αυτό σημαίνει φυσικά στη μη διευκόλυνση των οδηγών που θέλουν να τo χρησιμοποιήσουν.

Πολλά παράπονα από οδηγούς που θέλουν και δεν βρίσκουν e-pass της Αττικής Οδού ήρθαν στο mail και τα social media του carandmotor, αφού η εταιρεία σε όσους ζητούν ένα e-pass, αναφέρει ότι έχουν τελειώσει και δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι και γιγαντώθηκε από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα τα πολύτιμα «μηχανάκια» να είναι πλέον ένα εξαφανισμένο είδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο λόγος που η Αττική Οδός δεν έχει e-pass είναι η περίφημη έλλειψη των microchips που έχει οδηγήσει σε καθυστερήσεις από την παραγωγή των αυτοκινήτων, μέχρι και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα smartphones και πολλές ηλεκτρονικές συσκευές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
e-pass

Ωστόσο, στην περίπτωση της Αττικής Οδού το πρόβλημα είναι ακόμη πιο σοβαρό, αφού όποιος θέλει να περάσει σήμερα από τα διόδιά της και δεν έχει προμηθευτεί τα προηγούμενα χρόνια ένα e-pass, καλείται να πληρώσει ολόκληρο το αντίτιμο των 2,80 ευρώ, ενώ με το e-pass το κόστος είναι 2,55 ευρώ ή και ακόμη πιο φθηνό ανάλογα με το πρόγραμμα που έχει επιλεγεί.

Και φυσικά, υπάρχει και η ευκολία που προσφέρει η χρήση του πομποδέκτη, ενώ και στην covid εποχή με το e-pass αποφεύγεται η επαφή του οδηγού με τον ταμία.

Πλέον, πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα αφού δεν μπορούν να προμηθεύσουν με e-pass τα νέα τους στελέχη, ενώ και στα διόδια της Αττικής Οδού παρατηρούνται όλο και μεγαλύτερες «ουρές» από τα αυτοκίνητα που περνούν από το… ταμείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις ενοχλήσεις των οδηγών, η Αττική Οδός…  νίπτει τας χείρας της και δεν ενημερώνει κανέναν το πότε και εάν θα λυθεί το πρόβλημα… Μόνο σε κάποιες πολύ λίγες περιπτώσεις η εταιρεία προτείνει να δώσει μια προπληρωμένη κάρτα σαν αυτή που διατίθεται για τους δικυκλιστές, όπου όμως και πάλι ο οδηγός θα πρέπει να περνά από ταμείο.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ