Αττική Οδός: Έλλειψη στα e-pass – Μάχη για ένα μαγικό «μηχανάκι»

e-pass

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης e-pass στην Αττική Οδό, με τους ενδιαφερόμενους οδηγούς να μπαίνουν σε λίστα αναμονής για ένα πομποδέκτη.

Αόριστες συνεχίζουν να είναι οι απαντήσεις που λαμβάνουν οι οδηγοί που, είτε θέλουν να αποκτήσουν έναν νέο πομποδέκτη e-pass, είτε θέλουν να αντικαταστήσουν τον παλιό τους. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως δεν έχει σαφή εικόνα σχετικά με το πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και έτσι η λίστα αναμονής μεγαλώνει συνεχώς.

Η λύση που προτείνεται από την πλευρά της Αττικής Οδού, προκειμένου κάποιος να λάβει την έκπτωση των 0,25 ευρώ ανά διέλευση (ανάλογα με το πρόβλημα), είναι η χρήση προπληρωμένης κάρτας, όπως ακριβώς γίνεται και στα δίκυκλα. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται η διέλευση από κάποιο ταμείο αυξάνοντας έτσι την κίνηση στις εισόδους κατά τις ώρες αιχμής. Η επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας για αυτή τη σημαντική έλλειψη από τον Σεπτέμβριο του 2021 αναφέρει πως το πρόβλημα ανάγεται στη μειωμένη παραγωγή ημιαγωγών – microchips που υφίσταται σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας (από την παραγωγή αυτοκινήτων μέχρι τα καθημερινά ηλεκτρονικά είδη).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
e-pass

Μέχρι, λοιπόν, να αποκατασταθεί το πρόβλημα των e-pass η χρήση προπληρωμένης κάρτας είναι μονόδρομος για όποιον επιθυμεί να κάνει χρήση της έκπτωσης που προσφέρουν τα διαθέσιμα προγράμματα της Αττικής Οδού. Τέλος, να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με πληροφορίες από αναγνώστες μας, ακόμη και οδηγοί που έχουν ζητήσει δέκτη από τον Οκτώβριο, μέχρι σήμερα, δεν έχουν λάβει στα χέρια τους το περιζήτητο πλέον e-pass.

Η επίσημη τοποθέτηση της Αττικής Οδού

Σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης των e-pass, πρόσφατα η εταίρεια εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η έλλειψη πομποδεκτών έχει παρουσιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 και προέκυψε από τις ελλείψεις και δυσλειτουργίες στην εφοδιαστική αλυσίδα παραγωγής μικροεπεξεργαστών (microchips) που αποτελούν βασικό εξοπλισμό των συσκευών πομποδεκτών, με τις προμηθεύτριες εταιρείες να περιορίζουν τη διάθεσή τους σε όλους τους πελάτες τους. H καθολική δε εφαρμογή της διαλειτουργικότητας σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, τον Νοέμβριο του 2020, πολλαπλασίασε τα αιτήματα για χορήγηση νέων πομποδεκτών, με τη ζήτηση από την Αττική Οδό να είναι σαφώς αυξημένη σε σχέση με τους άλλους αυτοκινητόδρομους δεδομένων των πολλαπλάσιων διελεύσεων που παρουσιάζει αλλά και των σημαντικών εκπτώσεων που προσφέρει η χρήση τους στην Αττική Οδό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την εξυπηρέτηση των χρηστών και μέχρις ότου εξομαλυνθεί η προμήθεια των συσκευών e-PASS, η Αττική Οδός διανέμει κανονικά τους ηλεκτρονικούς πομποδέκτες σε όλους τους νέους συνδρομητές που εντάσσονται στα προγράμματα που προσφέρουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις που ξεπερνούν το 30%, ήτοι στα Προγράμματα Bonus, Friendly και Business που εξυπηρετούν τους καθημερινούς και πολύ συχνούς χρήστες, ώστε να απολαμβάνουν πλήρως των σχετικών προνομίων. Για την εγγραφή στο Πρόγραμμα Express που χρησιμοποιούν οι περιστασιακοί και όχι οι συχνοί χρήστες και στους οποίους παρέχεται εκπτωτική τιμή 2,55€ αντί των 2,80€ (έκπτωση 8,9%) δεν διατίθενται συσκευές e-PASS αλλά παραχωρούνται προσωρινά προς άμεση χρήση ειδικές ηλεκτρονικές Κάρτες, η χρήση των οποίων εξασφαλίζει την παροχή της πλήρους έκπτωσης. Η διέλευση γίνεται μεν από τις λωρίδες με εισπράκτορα, αλλά η φόρτισή τους γίνεται ηλεκτρονικά και η συναλλαγή είναι ανέπαφη και γίνεται γρήγορα και με πλήρη διασφάλιση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επισημαίνεται δε ότι αιτήματα υφιστάμενων συνδρομητών για αντικατάσταση ηλεκτρονικών πομποδεκτών που χρήζουν αλλαγής, εξυπηρετούνται στο σύνολό τους.

Η Αττική Οδός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την προμηθεύτρια εταιρεία των πομποδεκτών, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ομαλούς διάθεσής τους, ενώ, ευθύς εξαρχής απευθύνθηκε και σε εναλλακτικό προμηθευτή φροντίζοντας παράλληλα να προχωρήσει σε τροποποίηση του λογισμικού, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν εκκρεμεί η υλοποίηση των παραγγελιών των πομποδεκτών, η παραλαβή των οποίων αναμένεται να εξομαλύνει την κατάσταση μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2003 και εντεύθεν έχουν διατεθεί συνολικά περίπου 1.292.000 ηλεκτρονικοί πομποδέκτες e-PASS εκ των οποίων οι ενεργοί πομποδέκτες ξεπερνούν τους 750.000 και 84.000 Κάρτες Λογαριασμού».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ