Αττική Οδός: Αποζημίωση μόνο με «απόδειξη» πληρωμής και φωτογραφίες από τον αποκλεισμό

Αττική οδός

Η εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού «άνοιξε» την πλατφόρμα καταχώρησης στοιχείων προκειμένου οι εγκλωβισμένοι της κακοκαιρίας «Ελπίς» να λάβουν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ.

Το carandmotor.gr «αποκλείστηκε» στην Αττική Οδό τις προηγούμενες μέρες, λόγω του ισχυρού χιονιά που έπληξε την πρωτεύουσα και ταλαιπώρησε χιλιάδες οδηγούς που παρέμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες στον απόλυτο παγετό.

Σήμερα, η εταιρεία ξεκίνησε τη διαδικασία με την οποία θα δοθεί η αποζημίωση των 2.000 ευρώ σε όσους εγκλωβίστηκαν αβοήθητοι για ώρες. Όπως καταγράψαμε, η πλατφόρμα είναι αρκετά εύκολη στο χειρισμό της και απαιτεί βασικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου προκειμένου να γίνει η πρώτη αξιολόγηση όσων θα διεκδικήσουν το παραπάνω ποσόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
attiki odos

Σημειώστε, επίσης, πως εντός της διαδικασίας, θα σας ζητηθούν το αποδεικτικό πληρωμής ή ο αριθμός του e-pass (εξαιρούνται όσοι πέρασαν όταν ήταν ανοιχτές οι μπάρες) αλλά και φωτογραφίες από το σημείο που ακινητοποιηθήκατε. Ευτυχώς που είχαμε αρκετές ώρες στη διάθεσή μας και βγάλαμε αρκετές…είναι το δικό μας σχόλιο.

attiki odos

Τέλος, θα θέλαμε να σημειώσουμε πως, στη δική μας περίπτωση τουλάχιστον, μετά από δύο μέρες που πήραμε το «εγκλωβισμένο» όχημά μας, δώσαμε τα στοιχεία μας σε περιπολικό της Τροχαίας που ήταν εκεί, σε αντίθεση με άλλους οδηγούς που απομάκρυναν τα αυτοκίνητά τους χωρίς την παρουσία κάποιου αρμόδιου. Μένει να δούμε πως και πόσο χρόνο θα πάρει η ταυτοποίηση των περιστατικών που δικαιούνται – όντως – την αποζημίωση των 2.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι θα αφού μπουν στην ιστοσελίδα της Αττικής Οδού θα πρέπει να κάνουν κλικ στη δεξιά πλευρά στο στοιχείο «Χιονόπτωση 24.1.2022» και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Πλατφόρμα Καταχώρησης Αιτημάτων

-Μέσω της πλατφόρμας αυτής είναι εφικτή η καταχώρηση των Αιτημάτων προς την Αττική Οδό, για τα οχήματα που αποκλείστηκαν στον αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα 24/1/2022.

-Για την καταχώρηση της αίτησης είναι απαραίτητη η ύπαρξη διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω της οποίας θα γίνει η επιβεβαίωση της κατάθεσης του αιτήματος καθώς και κάθε μελλοντική επικοινωνία.

-Τα πεδία που έχουν έναν αστερίσκο (*) στη δεξιά πλευρά τους είναι υποχρεωτικά και θα πρέπει να συμπληρωθούν από τον αιτούντα προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Τα υπόλοιπα πεδία αν και δεν είναι υποχρεωτικά θα διευκολύνουν σημαντικά τη διερεύνηση και ικανοποίηση των αιτημάτων που κατατίθενται.

-Η σωστή αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσαν όταν αποκλείστηκαν καθώς αυτό το στοιχείο αποτελεί μία από τις βασικές πληροφορίες διερεύνησης και ικανοποίησης του αιτήματος.

-Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την καταγραφή του αιτήματός σας θα παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε με την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Αττικής Οδού στο τηλέφωνο 210 668 2222 (Δευτέρα-Σάββατο: 08:00-19:00 και Κυριακή: 11:00-19:00).

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ