Αθήνα-Τρίκαλα σε 3 ώρες: Προχωράει ο νέος αυτοκινητόδρομος που μειώνει τις αποστάσεις στην Κεντρική Ελλάδα

e65 motorway

Πρόοδο καταγράφει και το βόρειο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65, ο οποίος θα συρρικνώσει τις αποστάσεις και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας.

Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του Ε65, του αυτοκινητοδρόμου-ραχοκοκαλιά της Κεντρικής Ελλάδας, που θα φέρει πιο κοντά την Αθήνα με τα Τρίκαλα.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η μεγαλύτερη πρόοδο κατασκευής, της τάξης του 95% έχει σημειωθεί στο νότιο τμήμα, Λαμία-Ξυνιάδα, του νέου αυτοκινητοδρόμου, το οποίο θα παραδοθεί εντός του 2024.

Πολύ μικρότερη είναι η πρόοδος υλοποίησης (24%) στο βόρειο τμήμα, Τρίκαλα-Εγνατία, χωρίς ωστόσο να σταματούν οι εργασίες, όπως αποδεικνύεται και από την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, για επιβολή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προκειμένου να κατασκευαστούν οι δύο ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι (Roundabout 1 & Roundabout 2) του νέου Α.Κ. Οξύνειας (Χ.Θ. 149+523) του Αυτοκινητόδρομου Ε65.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις ολοκληρωθεί το βόρειο τμήμα, θα ενωθεί στον Α/Κ Τρικάλων με το μεσαίο τμήμα του Ε65, Τρίκαλα-Ξυνιάδα, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία από τον Δεκέμβριο του 2017.

ε65

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Βόρειου Τμήματος

-Συνολικό μήκος: 70,5 χλμ.
-2 Σήραγγες (στο 137ο χλμ & στο 176ο χλμ.)
-23 Γέφυρες
-14 Άνω & 40 Κάτω Διαβάσεις
-3 αμφίπλευροι Χώροι Στάθμευσης & Ανάπαυσης (Parking & WC)
-89 Κιβωτοειδείς Οχετοί και Διαβάσεις Πανίδας
-6 Ανισόπεδοι Κόμβοι (Βασιλικής, Καλαμπάκας, Γρεβενών, Οξύνειας, Αγιόφυλλου-Καρπερού και Εγνατίας)
-2 Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Ράξα Τρικάλων, Αγιόφυλλο – Καρπερό)
-1 Μετωπικός Σταθμός Διοδίων και 2 Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων
-2 Κέντρα Ελέγχου & Συντήρησης (Τρικάλων, Αγιόφυλλου – Καρπερού)
-1 Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας & 1 Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο σύνολό του ο Ε65, μήκους 237 χλμ., θα παραδοθεί στο κοινό μέσα στην τετραετία, καθιστώντας γρηγορότερες και ασφαλέστερες τις μετακινήσεις των πολιτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ταξίδι από τη Λαμία έως και την Εγνατία Οδό θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά, το Αθήνα-Τρίκαλα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερες από 3 ώρες, η απόσταση Αθήνα-Γρεβενά και Αθήνα-Μέτσοβο θα μειωθεί σε μόλις 4 ώρες και η μετάβαση στην Καστοριά και στην Κοζάνη θα είναι υπόθεση 4,5 ωρών.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ