Αθήνα-Τρίκαλα σε κάτω από 3 ώρες -Δείτε βίντεο από τα έργα στο νέο αυτοκινητόδρομο

ε65 αυτοκινητόδρομος

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα από την πρόοδο εργασιών στο βόρειο τμήμα του Ε65, του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας που θα φέρει πιο κοντά την Αθήνα στα Τρίκαλα.

Προχωρούν οι εργασίες στα δύο υπό κατασκευή τμήματα του Αυτοκινητοδρόμου E65 (Κεντρικής Ελλάδας), ενός έργου που είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η μεγαλύτερη πρόοδος (γύρω στο 90%) έχει καταγραφεί στο νότιο τμήμα, Λαμία-Ξυνιάδα, που έχει μήκος 32,5 χλμ. και ξεκινά από ημικόμβο επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., στο ύψος της Ανθήλης Φθιώτιδας και θα καταλήγει σε ανισόπεδο κόμβο στην Ξυνιάδα Δομοκού. Από εκεί θα ενωθεί με το εν λειτουργία τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτοκινητόδρομος ε65

Στο βόρειο τμήμα του Ε65 (Α/Κ Τρικάλων – Α/Κ Εγνατίας, συμβολή 15 χλμ. δυτικά των Γρεβενών) που κατασκευάζεται από τον Αύγουστο του 2021, η πρόοδος κατασκευής έχει φτάσει στο 20%. Το μήκος του συγκεκριμένου τμήματος ανέρχεται σε 70,5 χλμ.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, τo πρώτο κομμάτι του βόρειο τμήματος (από τα Τρίκαλα ως την Καλαμπάκα), μήκους 24 χλμ. θα παραδοθεί εντός του τρέχοντος έτους, με τις εργασίες να βρίσκονται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο.

Θα κατασκευαστούν -μεταξύ άλλων- 2 σήραγγες, 20 γέφυρες, 2 Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Ράξα Τρικάλων, Αγιόφυλλο, Καρπερό), 6 ανισόπεδο Κόμβοι, 1 μετωπικός σταθμός διοδίων και 3 πλευρικοί.

Μιλώντας πρόσφατα στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Ήπειρο του 2030 υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, o Υφυπουργός Υποδομών, ο Γιώργος Καραγιάννης, ανέφερε το βόρειο τμήμα του E65 «αναβαθμίζει τη σύνδεση της Περιφέρειας Ηπείρου, τόσο με την υπόλοιπη Ελλάδα, όσο και με τις γείτονες χώρες, διευκολύνει την εμπορευματική διακίνηση, ενισχύει την τουριστική κίνηση, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μείωση της ανεργίας και αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, για το βόρειο τμήμα του E65, μπορούμε να πάρουμε μια «γεύση» για την πρόδο των εργασιών στο τμήμα Τρίκαλα-Καλαμπάκα -που θα ολοκληρωθεί εντός του 2023- μέσω δύο βίντεο που δημοσιεύστηκαν στο Youtube, πριν από λίγες εβδομάδες, από τον χρήστη Fotis P.

Υπενθυμίζεται ότι με την ολοκλήρωση του συνόλου του E65, το ταξίδι από τη Λαμία έως και την Εγνατία Οδό θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά, το Αθήνα-Τρίκαλα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερες από 3 ώρες, η απόσταση Αθήνα-Γρεβενά και Αθήνα-Μέτσοβο θα μειωθεί σε μόλις 4 ώρες και η μετάβαση στην Καστοριά και στην Κοζάνη θα είναι υπόθεση 4,5 ωρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ