Αθήνα-Τρίκαλα σε 3 ώρες: Πότε θα είναι έτοιμος ο νέος αυτοκινητόδρομος που μειώνει τις αποστάσεις

e65 motorway

Προ των πυλών βρίσκεται η παράδοση του νότιου τμήματος του Ε65, αλλά και το πρώτο κομμάτι του βόρειου τμήματος.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 θα αποδοθεί το πρώτο τμήμα, Τρίκαλα-Καλαμπάκα, του βόρειου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Ε65, αλλά και το σύνολο του νότιου τμήματος, Λαμία-Ξυνιάδα, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συζήτηση του σχεδίου του Προϋπολογισμού του 2024.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στους προσεχείς μήνες, το μεσαίο τμήμα του Ε65, Ξυνιάδα-Τρίκαλα, το οποίο ήδη βρίσκεται σε λειτουργία από το τέλος του 2017, θα λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος για τα Λαμία-Ξυνιάδα και Τρίκαλα-Καλαμπάκα, συνθέτοντας έναν οδικό άξονα που θα καταστήσει ακόμα ευκολότερες τις μετακινήσεις από την Αθήνα στη Θεσσαλία και το αντίστροφο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ε65

Το νότιο τμήμα του Ε65 έχει μήκος 32,5 χλμ (έχει παραδοθεί τμήμα 14,5 χλμ. από Λαμία έως Α/Κ Καρπενησίου), το μεσαίο 77,5 χλμ. και το βόρειο 70,5 χλμ., με το συνολικό μήκος να υπερβαίνει τα 180 χλμ. -από ημικόμβο με Α.Θ.Ε. στο ύψος του Α.Κ. Θερμοπυλών έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό σε σχετικό ανισόπεδο κόμβο 15 χλμ. δυτικά των Γρεβενών.

Το έργο έχει συνολικό μήκος 238,5 χλμ. καθώς αφορά και στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος της Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες Φθιώτιδας (συνολικό μήκος 57 χλμ.).

Με την ολοκλήρωσή του αυτοκινητόδρομος Ε65 θα επιτρέψει τη μείωση του χρόνου ταξιδιού από Λαμία έως και Εγνατία σε 1 ώρα και 30 λεπτά, αντί των 2 ωρών και 30 λεπτά σήμερα, ενώ θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ