Αθήνα: Αυτές είναι οι δύο νέες σήραγγες που θα λύσουν το κυκλοφοριακό χάος της πρωτεύουσας

siragga-lioupoli

Προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή των δύο μεγάλων αστικών τούνελ της Αθήνας που θα καταστήσουν ευκολότερες τις μετακινήσεις των πολιτών.

Στα οδικά έργα τα οποία θα συμβάλλουν καθοριστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του λεκανοπεδίου αναφέρθηκε ο Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Ειδική αναφορά έκανε στα λεγόμενα έργα Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και τη Σήραγγα Ηλιουπόλεως.

Επέκταση Λεωφ. Κύμης

Σχετικά με το πρώτο έργο, όπως γνωρίζουμε αναμένεται να συμβασιοποιηθεί εντός του τρέχοντος μήνα και αποτελεί την πρώτη επέκταση της Αττικής Οδού 18 χρόνια μετά τη δημιουργία της.

Το έργο ύψους 245 εκ. ευρώ έχει οριστικό ανάδοχο την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2027 θα έχει διατεθεί στη διάθεση των οδηγών, χωρίς να έχει διόδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
αττική οδός επεκτάσεις

Αφορά στην επέκταση της Λεωφ. Κύμης προς την Ε.Ο. μέσω σύγχρονου κλειστού αυτοκινητοδρόμου 3,8 χλμ. (4,2 χλμ. μαζί με την προαίρεση), συμπεριλαμβανομένης σήραγγας άνω των 2 χλμ. που όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αστικό τούνελ της χώρας.

Μεταξύ άλλων, θα αποσυμφορήσει τον κόμβο της Μεταμόρφωσης, εξυπηρετώντας σημαντικό αριθμό μετακινήσεων από και προς Δήμους των βόρειων προαστίων και το κέντρο της Αθήνας.

Υπογειοποίηση Ηλιουπόλεως

Αναφορικά με την υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως, αυτή αποτελεί επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού προς το Ελληνικό. Τις μελέτες έχει αναλάβει η Lamda Development.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς, το έργο προβλέπει την κατασκευή μίας σήραγγας μήκους λίγο πάνω από 3 χλμ., με 3 λωρίδες ανά ρεύματα κυκλοφορίας, που θα ξεκινά να βυθίζεται στο ύψος της Καισαριανής και θα καταλήγει σε σύνδεση με τη Λεωφ. Βουλιαγμένης, κοντά στον σταθμό του Μετρό του Αγίου Δημητρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
τούνελ αττική οδός

Για τη μετακίνηση, λοιπόν, από τη Λεωφ. Κατεχάκη στη Λεωφ. Βουλιαγμένης θα απαιτούνται περίπου 10 λεπτά, όταν σήμερα – και ειδικά κατά τις ώρες αιχμής – ο χρόνος διάνυσης της συγκεκριμένης απόστασης ανέρχεται στα 30 λεπτά.

Στόχος του Υπουργείου για την λεωφόρο Βουλιαγμένης είναι να «απελευθερωθεί» απο τα φανάρια και μετατραπεί σε αυτοκινητόδρομο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ