208

Αθήνα: Θέσεις parking που κοστίζουν όσο ένα σπίτι - Ζητούν 210.000 ευρώ για 12 τ.μ.

Thesi parking 1

Ο εντοπισμός μιας ασφαλούς και νόμιμης θέσης στάθμευσης στο κέντρο και τα προάστια της πρωτεύουσας αποτελεί καθημερινό Γολγοθά για τους κατοίκους της, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί το μέτρο στις τιμές των προς πώληση πάρκινγκ.

Οι τιμές των σπιτιών έχουν πάρει την ανιούσα και μαζί τους συμπαρασύρθηκαν και αυτές των χώρων στάθμευσης, είτε πρόκειται για κλειστούς χώρους είτε για θέσεις σε πυλωτή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δυσανασχετούν όσοι οδηγοί αδυνατούν να βρουν μια θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους, με αποτέλεσμα να προσανατολίζονται στην ενοικίαση ή ακόμα και την αγορά ενός συγκεκριμένου χώρου για να παρκάρουν με άνεση και ασφάλεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Thesi parking 3

Μια σύντομη έρευνα στις γνωστές σελίδες του διαδικτύου, ανέδειξε ένα πρόβλημα των σύγχρονων μεγαλουπόλεων: Θέσεις πάρκινγκ που κοστίζουν πραγματικό χρυσάφι. Στην κορυφή των παράδοξων, από την σύντομη έρευνα μας, αποτελεί μια υπόγεια θέση στάθμευσης μόλις 12 τμ. στο Κολωνάκι/Λυκαβηττός που ο ιδιοκτήτης της ζητάει 210.000 ευρώ (17.500 ευρώ/τμ.) και χρεώνεται με μηνιαία κοινόχρηστα 40 έως 50 ευρώ.

Thesi parking 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ίδια περιοχή, ένας λίγο μεγαλύτερος χώρος στάθμευσης 14 τ.μ., στο τρίτο υπόγειο κτηρίου, κοστίζει 160.000 ευρώ (11.619 ευρώ/τ.μ.), ενώ ένα πιο σύγχρονο γκαράζ στο τέταρτο υπόγειο κτηρίου με ανελκυστήρα οχημάτων και αποθηκευτικό χώρο 1,2 τ.μ., κοστολογείται στα 130.000 ευρώ (9.286 ευρώ/τ.μ.).

Thesi parking 5

Όσοι αναζητούν κάτι πιο «προσιτό» στην περιοχή των Εξαρχείων, στο δεύτερο υπόγειο κτηρίου υπάρχει θέση πάρκινγκ 12,5 τ.μ. με κόστος 90.000 ευρώ και χαμηλά μηνιαία κοινόχρηστα.

Thesi parking 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το Παγκράτι, όπου μια θέση στάθμευσης μόλις 10 τ.μ. κοστίζει αυτή την στιγμή 60.000 ευρώ (6.000 ευρώ/τ.μ.), ενώ μια μεγαλύτερη 23 τ.μ. σε πιο σύγχρονο κτήριο πωλείται για 55.000 ευρώ (2.391 ευρώ/τ.μ.).

Thesi parking 6

Από την άλλη, όσοι νομίζετε ότι μπορείτε να βολευτείτε σε μία ιδιόκτητη θέση σε προάστιο της Αθήνας που να εξυπηρετείται από το Μετρό, με λιγοστό κόστος αγοράς, πλανάστε πλάνην οικτράν. Για παράδειγμα, γιαμια θέση στάθμευσης 12 τ.μ. σε πυλωτή κτηρίου που βρίσκεται στα σύνορα Αλίμου-Αργυρούπολης, 100 μέτρα από σταθμό Μετρό, θα πρέπει να εκταμιεύσετε 29.000 ευρώ (2.417 ευρώ/τ.μ.).

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ