Αθήνα: «Παπί» κλάπηκε σε δευτερόλεπτα μπροστά στις κάμερες

Κλοπή παπιού Honda Innova video

Ένα ακόμη εξοργιστικό περιστατικό κλοπής δίκυκλου κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος, με θύμα αυτή τη φορά ένα «ταπεινό» παπί.

Το παπί έχει ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό δίτροχο κοινό ως ένα από τα πλέον προσιτά, οικονομικά στη χρήση αλλά και γρήγορα δίκυκλα με τα οποία μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στο κέντρο της πόλης.

Η δημοφιλία των παπιών, σε συνδυασμό με την απλή και ελαφριά κατασκευή τους, αλλά και τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για τα ανταλλακτικά τους, τα κάνει έναν ιδιαίτερα εύκολο στόχο για τους κλέφτες, ειδικά αν ο κάτοχος του παπιού δεν έχει λάβει έστω τα βασικά μέτρα προστασίας κατά της κλοπής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό φαίνεται και στο τελευταίο video που βλέπει το φως της δημοσιότητας, όπου ένα παπί κλέβεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και γίνεται «καπνός» σε ελληνική πόλη. Ο κλέφτης του παπιού μάλιστα δεν έχει προστατεύσει με κανένα τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, τα οποία φαίνονται καθαρά στην κάμερα του κλειστού κυκλώματος που καταγράφει το γεγονός.

Ο κλέφτης μάλιστα ενέργησε υπό το φως της ημέρας και κατάφερε να σπάσει με μεγάλη ευκολία την ισχνή ενσωματωμένη κλειδαριά τιμονιού του παπιού. Έπειτα από αυτό δεν τον «χώριζε» τίποτα άλλο από την δίτροχη λεία του, με την οποία διέφυγε από το σημείο οδικώς χωρίς να θέσει σε λειτουργία το μοτέρ.

Ειδικά οι κάτοχοι παπιών θα πρέπει να παίρνουν έξτρα προφυλάξεις σε σχέση με τους αναβάτες άλλων κατηγοριών δικύκλων, αφού πολλά από τα περιφερειακά του κινητήρα είναι εύκολα προσβάσιμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λιγότερο που πρέπει να κάνουν για να κρατήσουν μακριά τους κλέφτες από το παπί τους είναι να τοποθετούν αντικλεπτική αλυσίδα στο πίσω τροχό κάθε φορά που σταθμεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εν λόγω αλυσίδα, αν γίνεται, είναι καλό να τυλίγεται και γύρω από σταθερό αντικείμενο ή ακόμη καλύτερα αν το παπί σταθμεύει σπίτι μια «άγκυρα» που τοποθετείται στο έδαφος μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια.


Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ