Ελλάδα: Αστυνομικός-πρότυπο δίνει το καλό παράδειγμα και γίνεται viral (video)

αστυνομικός γυναίκα διάβαση

Άξια συγχαρητηρίων είναι η πρωτοβουλία ενός αστυνομικού ο οποίος έπιασε από το χέρι μία γυναίκα με προβλήματα όρασης, βοηθώντας την να διασχίσει μία διάβαση.

Μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι η διέλευση των πεζών από τις διαβάσεις στους δρόμους της Ελλάδας, με πολλούς οδηγούς να τις αγνοούν επιδεικτικά, θέτοντας σε κίνδυνο τους πολίτες.

Ακόμα πιο δύσκολο είναι το έργο των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης ή κινητικές δυσκολίες, μιας και δεν έχει υπάρξει -στον αναγκαίο βαθμό- μέριμνα από την πολιτεία.

Ακτίνα φωτός μέσα σε αυτό το αφιλόξενο – για ορισμένες ομάδες συμπολιτών μας - αστικό περιβάλλον αποτέλεσε, πριν από λίγες ημέρες, η πράξη ενός αστυνομικού στο κέντρο της Αθήνας, όταν μία γυναίκα με προβλήματα όρασης συνάντησε δυσκολίες όσον αφορά στη διάσχιση μιας διάβασης, σε πολυσύχναστο δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
αστυνομικός βοηθά γυναίκα να περάσει διάβαση

Όταν αντιλήφθηκε το περιστατικό ο άντρας της Ελληνικής Αστυνομίας, έπιασε τη γυναίκα από το χέρι, διασχίζοντας μαζί της τη διάβαση. Με αυτό τον τρόπο διασφάλισε ότι η γυναίκα θα έφτανε με ασφάλεια στην απέναντι μεριά του δρόμου.

Αυτή η κίνηση ανθρωπιάς δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο, με πολλούς να σηκώνουν το κινητό τους ώστε να καταγράψουν την όμορφη στιγμή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βίντεο δημοσιεύτηκε δημοσιεύτηκε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok, συγκεντρώνοντας χιλιάδες προβολές.

Πολλοί, μάλιστα, αναζητούν τον συγκεκριμένο αστυνομικό, θέλοντας να του εκφράσουν τις ευχαριστίες του για τη χείρα βοηθείας που πρόσφερε στη γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους έχει βρεθεί σε περίοπτη θέση στην ατζέντα της Περιφέρειας Αττικής, η οποία – μεταξύ άλλων – από το 2019 έχει θέσει σε λειτουργία πρότυπες διαβάσεις πεζών.

Αυτές βρίσκονται σε δύο από τα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας (Πλατεία Συντάγματος και Παναθηναϊκό Στάδιο) και πλαισιώνονται από οριζόντια σήμανση με τη χρήση LED στοιχείων σε παράλληλη διάταξη που οριοθετούν τις διαβάσεις.

Παράλληλα υπάρχουν και φωτεινές (πλήρως αντανακλαστικές) πινακίδες οδικής σήμανσης που γνωστοποιούν την ύπαρξη διάβασης. Ανάβουν κατά τις νυχτερινές ώρες, αλλά και όταν υπάρχει βλάβη, ενημερώνοντας τους οδηγούς πως πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή. - Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ