Αστυνομικοί διέσχισαν τη μισή Ιταλία σε χρόνο ρεκόρ με Lamborghini για να σώσουν ασθενείς

police lamborghini huracan italy

Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο έκανε μία Lamborghini Huracan σε δύο ασθενείς, φροντίζοντας για τη μεταφορά δύο νεφρών προς μεταμόσχευση.

Ελπίδα, χαμόγελα και κουράγιο χάρισε, πριν από λίγες ημέρες, σε δύο ανθρώπους η ιταλική αστυνομία, η οποία επιστράτευσε μία Lamborghini Huracan προκειμένου να παραδοθούν δύο νεφρά σε ασθενείς που περίμεναν να τους μεταμοσχευθούν τα όργανα.

Το πανίσχυρο supercar, που ανήκει στον στόλο της ιταλικής αστυνομίας, συμμετείχε σε μία ιδιαίτερα σημαντική αποστολή, με αφετηρία την Πάδοβα και προορισμό τη Βόρεια Ιταλία. Η πρώτη στάση της αστυνομικής Lamborghini ήταν σε ένα νοσοκομείο της Μόντενα, ενώ στη συνέχεια έβαλε πλώρη για ένα νοσοκομείο της Ρώμης όπου ακόμη ένας ασθενής περίμενε καρτερικά για μια μεταμόσχευση νεφρού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο facebook δείχνουν έναν αστυνομικό και μία νοσηλεύτρια να τοποθετούν στον χώρο αποσκευών του supercar (σ.σ. βρίσκεται κάτω από το καπό), ένα μπλε ιατρικό ψυγείο που περιείχε τα δύο νεφρά.

αστυνομία lamborghini huracan μεταφορά οργάνων

Μόλις η Lamborghini έφτασε στον προορισμό της οι αστυνομικοί παρέδωσαν με ευλαβική προσοχή το ανεκτίμητης αξίας «δώρο» στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ταξιδεύοντας στον αυτοκινητόδρομο ώστε να δώσουμε το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δώρο: Τη ζωή. Χάρη στον ξεχωριστό Άγιο Βασίλη (σ.σ. Huracan) της αστυνομίας δύο άνθρωποι παρέλαβαν από ένα νεφρό», έγραψε μεταξύ άλλων η ιταλική αστυνομία στη σελίδα της στο facebook.

αστυνομία lamborghini huracan μεταφορά οργάνων

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lamborghini έχει δωρίσει δύο Huracan στην ιταλική αστυνομία. Η πρώτη παράδοση έγινε το 2014 και η δεύτερη το 2017. Πρωταγωνίστρια στη συγκεκριμένη αποστολή ήταν η Ηuracan που παραδόθηκε τελευταία.

Αμφότερα τα supercars κινούνται από έναν 10κύλινδρο κινητήρα σε διάταξη V με χωρητικότητα 5,2 λίτραο οποίος αποδίδει 610 PS/560 Nm ροπής. Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,3 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 325 χλμ./ώρα.

Η κύρια χρήση των δύο Lamborghini αφορά στην καταδίωξη οχημάτων, αλλά αρκετές φορές χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά οργάνων προς μεταμόσχευση, όταν επείγει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται μια αντίστοιχη αποστολή στην οποία είχε συμμετάσχει η αστυνομική Lamborghini Huracan τον Νοέμβριο του 2020, για τη μεταφορά νεφρού από την Πάδοβα στη Ρώμη. Το supercar ολοκλήρωσε το ταξίδι σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες, όταν ο μέσος χρόνος ανέρχεται σε έξι ώρες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ