Φρανκφούρτη γίναμε: Αστικό λεωφορείο με χρώματα των Γερμανών κάνει δρομολόγια στους δρόμους της Ελλάδας

αστικό λεωφορείο

Ένα αστικό λεωφορείο διαφορετικό από τα άλλα κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας, προκαλώντας ερωτήματα σε όσους το αντικρίζουν, λόγω του… παρουσιαστικού του.

Πρόκειται για ένα αστικό λεωφορείου που, ενώ ανήκει στον στόλο του ΟΑΣΑ εξυπηρετώντας το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, είναι ντυμένο στα χρώματα των αστικών λεωφορείων της… Φρανκφούρτης.

Χαρακτηριστικό σημείο του αφορούν τα αυτοκόλλητα που αναγράφουν «Stadt Frankfurt am Main» (πόλη της Φρανκφούρτης στο Μάιν), που κάνουν τους επιβάτες του να νομίζουν ότι βρίσκονται στη γερμανική πόλη!

λεωφορείο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εικονιζόμενο λεωφορείο είναι της πολωνικής εταιρείας κατασκευής λεωφορείων Solaris και συγκεκριμένα το 12μετρο μοντέλο Solaris Urbino 12, ενώ αποτελεί ένα από τα οχήματα που έχουν προμηθευτεί περιφερειακά ΚΤΕΛ και εκτελούν το συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΑ.

Αυτός επί της ουσίας είναι και ο λόγος για τον οποίον το συγκεκριμένο λεωφορείο δεν φέρει τα χρώματα των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, αλλά έχει διατηρήσει ακόμα και τις επιγραφές από τη θητεία του στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

αστικό λεωφορείο

Το μοντέλο Solaris Urbino 12 είναι 12 μέτρων, με το πλάτος του να ανέρχεται σε 2,550 μ. και το ύψος σε 2,850 μ. Αρχικά παραγόταν ως ντιζελοκίνητο, ενώ από το 2005 η γκάμα εμπλουτίστηκε με εκδόσεις υγραερίου και φυσικού αερίου. Από το 2009 στην γκάμα προστέθηκε υβριδική έκδοση (Urbino 12 Hybrid) και λίγα χρόνια αργότερα (2013) ακολούθησε και μία 100% ηλεκτρική έκδοση, η Urbino 12 electric.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ