Ασθενοφόρο χωρίς αλυσίδες “παλεύει” με την κακοκαιρία “Ελπίς” (video)

XIONIA EKAV 1

Ο χιονίας που επικράτησε τις τελευταίες 48 ώρες στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ανέδειξε για μία ακόμα φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Η κακοκαιρία “Ελπίς” που χτύπησε την χώρα τις δύο προηγούμενες μέρες δυσκόλεψε την ζωή όλων των κατοίκων της πρωτεύουσας και έφερε στα όρια τους τις κρατικές υπηρεσίες άμεσης επέμβασης και βοήθειας.

Μέσα σε αυτές είναι και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), όπου πέρα από τον αυξημένο φόρτο εργασίας λόγω κορονοϊού, έπρεπε εν μέσω κακοκαιρίας να επέμβει όπου χρειαζόταν για να παράσχει βοήθεια σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

XIONIA EKAV 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες έβαλαν δύσκολα στους οδηγούς των ασθενοφόρων, μιας και όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, έπρεπε να παράσχουν έργο χωρίς όμως να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τους παγωμένους δρόμους της Αττικής.

Το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. βρίσκεται στην διασταύρωση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Καλλιρόης και καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να περάσει τον δρόμο και να κατευθυνθεί προς τις Στήλες του Ολυμπίου Διός. Τα ακατάλληλα όμως ελαστικά, η απουσία αλυσίδων ή αντιολισθητικών πανιών και το χιονισμένο οδόστρωμα, ανάγκαζαν του πίσω τροχούς να σπινάρουν χωρίς αποτέλεσμα.

Κατά την διάρκεια της προσπάθειας “απεγκλωβισμού” του ασθενοφόρου από τον οδηγό, αρκετοί περαστικοί της περιοχής προσπάθησαν να βάλουν ένα χέρι για να το σπρώξουν και να του δώσουν λίγη φόρα, αλλά μάταια.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ