Άσχημα νέα για γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία -Ποιο εργοστάσιο ετοιμάζεται να κλείσει

audi kleisimo ergostasio

Λουκέτο ετοιμάζεται να μπει για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια σε εργοστάσιο γερμανικού ομίλου, λόγω της χαμηλής ζήτησης που παρουσιάζουν τα ηλεκτρικά του μοντέλα.

Η Volkswagen προειδοποίησε ότι μπορεί να κλείσει το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες. Η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης από την αναμενόμενη ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, ειδικά της premium κατηγορίας, και πρόκειται για μια κίνηση που θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

audi kleisimo ergostasio
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά τις σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας στην τεχνολογία και την παραγωγική ικανότητα, η Audi είχε ήδη αναφέρει ότι οι πωλήσεις της θα μειωθούν το 2024, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται πάνω σε νέα μοντέλα και στη μείωση του κόστους.

Η Volkswagen εκτιμά ότι το κόστος εξεύρεσης εναλλακτικής χρήσης ή κλεισίματος του εργοστασίου των Βρυξελλών, σε συνδυασμό με άλλα μη προγραμματισμένα έξοδα, θα μπορούσε να φτάσει τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ στο οικονομικό έτος 2024. Η εταιρεία αναθεώρησε επίσης προς τα κάτω την πρόβλεψή της για λειτουργική απόδοση στο 6,5-7% από 7-7,5%, μια κίνηση που οδήγησε τη μητρική εταιρεία Porsche SE να μειώσει την πρόβλεψη κερδών της σε 3,5 έως 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

audi kleisimo ergostasio 2
audi kleisimo ergostasio (4)

Μάλιστα, τα λειτουργικά κέρδη της Volkswagen για το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 20%, εν μέρει λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις της Audi, αφού το εργοστάσιο των Βρυξελλών έκλεισε για δύο εβδομάδες λόγω έλλειψης εξαρτημάτων τον Φεβρουάριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζήτηση για το Q8 e-tron της Audi, που κυκλοφόρησε το 2018, μειώθηκε απότομα, οδηγώντας την εταιρεία να εξετάσει πλέον το ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της παραγωγής του, ίσως και από το 2025. Το εργοστάσιο των Βρυξελλών, το οποίο παρήγαγε περίπου 50.000 αυτοκίνητα πέρυσι, αντιμετωπίζει επίσης "μακροχρόνιες διαρθρωτικές προκλήσεις", όπως η δυσκολία αλλαγής της διάταξής του λόγω της εγγύτητας με την πόλη και το υψηλό κόστος logistics.

audi kleisimo ergostasio 3
audi kleisimo ergostasio audi kleisimo ergostasio

Η Volkswagen θα ξεκινήσει τώρα μια διαδικασία διαβούλευσης για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για το εργοστάσιο, το οποίο απασχολεί περίπου 3.000 άτομα. Ωστόσο, η εταιρεία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κλεισίματος του εργοστασίου εάν δεν βρεθεί βιώσιμη εναλλακτική λύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η VW δεν έχει κλείσει εργοστάσιο από το 1988, όταν και σταμάτησε τη λειτουργία του εργοστασίου στο Westmoreland της Αλαμπάμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ