Αρπάζουν πινακίδες και τις «καταθέτουν» στα βενζινάδικα -Το νέο κόλπο για «δωρεάν» καύσιμα

Βενζινάδικο

Έναν νέο τρόπο ώστε να ανεφοδιάζονται με καύσιμο χωρίς να πληρώνουν… ευρώ ανακάλυψαν οι αετονύχηδες της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας ως «διαβατήριο» κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Ένα νέο, θλιβερό φαινόμενο ξεπηδά στους δρόμους της Ευρώπης, όπου όλο και συχνότερα καταγράφονται κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι πινακίδες κυκλοφορίες αποτελούν έναν εύκολο στόχο, καθώς βρίσκονται εκτεθειμένες ενώ μπορούν να αφαιρεθούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους αετονύχηδες να τις κλέβουν και να τις αξιοποιούν με διάφορους τρόπους ώστε να εξυπηρετήσουν τις κακόβουλες πράξεις τους.

δωρεάν καύσιμο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο κόλπο το οποίο έχουν ανακαλύψει, καθιστώντας… ανάρπαστες τις πινακίδες κυκλοφορίας, είναι αυτό των… δωρεάν διελεύσεων και ανεφοδιασμών από όλα τα πρατήρια καυσίμων της Ευρώπης.

Έχοντας, λοιπόν, στα χέρια τους πινακίδες κυκλοφορίας που δεν τους ανήκουν και τοποθετώντας τες σε οχήματα που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν, προσεγγίζουν πρατήρια καυσίμων και ανεφοδιάζονται, «ξεχνώντας» να πληρώσουν.

δωρεάν καύσιμο

Τα όσα ακολουθούν δεν αλλάζουν την κατάληξη μιας ιστορίας η οποία επαναλαμβάνεται σε διαφορετικά πρατήρια με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, καθώς ακόμα και στην περίπτωση που το κλειστό κύκλωμα καμερών καταγράψει τα οχήματα ή τις κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίες είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν οι δράστες.

Σε κάθε περίπτωση, η απώλεια ή κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας θα πρέπει να δηλώνεται άμεσα στις αστυνομικές αρχές, ώστε η όποια «συμμετοχή» των στοιχείων κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σε εγκληματική ενέργεια να μην εμπλέκει τον νόμιμο ιδιοκτήτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ