Άρωμα γυναίκας στα νέα φανάρια της Ελλάδας -Σε ποιες πόλεις μπήκαν

φανάρια με γυναικεία φιγούρα

Τέλος ο… Γρηγόρης σε 8 φανάρια της Θεσσαλίας, με τη θέση του να παίρνει μια γυναικεία φιγούρα.

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δράση που έχει ως στόχο την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων και την εξάλειψη της έμφυλης βίας προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, τοποθετώντας γυναικείες φιγούρες σε φανάρια σε διαβάσεις πεζών.

φανάρια με γυναικεία φιγούρα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας έκαναν την εμφάνισή τους συνολικά 8 φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες, ενώ υπάρχουν και αντίστοιχες πινακίδες οδικής σήμανσης. Τα φανάρια βρίσκονται στα εξής σημεια:

-Στην Π.Ε. Λάρισας: στο δρόμο Λάρισας – Γιάννουλης στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών, στην οδό Καρδίτσης στο ύψος των Φυλακών, στη λεωφόρο Καραμανλή στο ύψος του Εμπορικού Κέντρου

-Στην Π.Ε. Μαγνησίας: στα Πλατανίδια

-Στην Π.Ε. Τρικάλων: στο Μεγαλοχώρι

-Στην Π.Ε. Καρδίτσας: στον Πρόδρομο, στον Σταυρό και στις Εργατικές Κατοικίες Καρδίτσας

Για να περάσει, λοιπόν, κανείς τον δρόμο στα παραπάνω σημεία, θα πρέπει να ανάψει όχι μια πράσινη ανδρική φιγούρα, αλλά μια γυναικεία.

Σύνθημα της δράσης που θέλει να δώσει τέλος στις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα είναι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας σηματοδοτεί την ισότητα».

Η δράση παρουσιάστηκε σε Συνέντευξη Τύπου, με την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λία Ρογγανάκη, να δηλώνει μεταξύ άλλων τα εξής:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σκοπός μας είναι η αλλαγή της κουλτούρας σχετικά με τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές προς το άλλο φύλο και μηδενική ανοχή σε σεξιστικές εκφράσεις ή εικόνες. Προκειμένου να περιοριστεί το τραγικό φαινόμενο της έμφυλης βίας δεν αρκεί η αυστηροποίηση των ποινών. Είναι απαραίτητο να γίνουν ουσιαστικές μεταβολές, είναι θέμα παιδείας και ενσυναίσθησης. Η εκπαίδευση κοριτσιών και αγοριών, από τις μικρές ηλικίες, είναι η καταλληλότερη και πιο αποτελεσματική μακροπρόθεσμα πρόληψη. Όταν όλοι αντιμετωπίσουμε την Ισότητα των φύλων ως αναγκαιότητα για την πρόοδο μας, τότε θα εργαστούμε πραγματικά για να το πετύχουμε».

Με πληροφορίες από onlarissa.gr

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ