Renault Twingo

Renault -Αρνείται να καταργήσει τους φυσικούς διακόπτες

Renault Google Gemini

Η συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία έχει διατηρήσει τα φυσικά κουμπιά σε ολόκληρη τη γκάμα της καθώς σε αντίθεση με τις μινιμαλιστικές τάσεις της εποχής τα αντιμετωπίζει ως «ιδρυτική αρχή».

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές να επιλέγουν μια πιο λιτή σχεδίαση στο εσωτερικό του οχήματος, όπου η πλειοψηφία των λειτουργιών ελέγχεται μέσω της κεντρικής οθόνης και οι φυσικοί διακόπτες είτε αντικαθίστανται πλήρως, είτε αλλάζουν μορφή και γίνονται αφής/απτικοί.

Ωστόσο η Renault υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση σε αυτή τη «μόδα» επιδιώκοντας να διατηρήσει τα κουμπιά σε λειτουργίες που οι οδηγοί χρειάζονται γρήγορη πρόσβαση χωρίς να απομακρύνουν το βλέμμα τους από τον δρόμο και να χρησιμοποιεί οθόνες μόνο για πιο σύνθετες λειτουργίες όπως είναι η πλοήγηση και η ψυχαγωγία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Renault Twingo E-Tech Electric

Βέβαια όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο γενικός διευθυντής της Renault Αυστραλίας, Glen Sealey, ο οποίος περιέγραψε τους παραδοσιακούς διακόπτες ως «ιδρυτική αρχή», τα φυσικά χειριστήρια είναι πιο ακριβά σε σχέση με μία οθόνη, αλλά ακόμη κι έτσι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τα φυσικά κουμπιά και τους διακόπτες από κανένα μοντέλο της γκάμας της.

Στη πραγματικότητα δεν είναι λίγες οι μάρκες που εκ των υστέρων αντιλήφθηκαν πως η τάση της οθόνης αφής που υποτίθεται ότι θα έκανε το εσωτερικό των αυτοκινήτων απλούστερο συχνά έκανε ακριβώς το αντίθετο.

οθόνες αυτοκίνητο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Audi για παράδειγμα υπόσχεται να επαναφέρει τους χαρακτηριστικούς διακόπτες της στο εσωτερικό των αυτοκινήτων της, ενώ η Volkswagen πρόσφατα παραδέχτηκε ότι το παράκανε με τις οθόνες και τα πλήκτρα αφής. Η Mercedes αναφέρει επίσης ότι το υπερέβαλε με την κατάργηση των κουμπιών, και η Toyota είναι ανοιχτή στο να επαναφέρει τους "φυσικούς διακόπτες για ορισμένα πράγματα" στο RAV4.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ