Πότε θα αποκαλυφθεί το αυτοκίνητο της Sony και της Honda;

Sony Vision S-02

Το πρώτο τους, premium ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα παρουσιάσουν οι Honda και Sony στη CES του Λας Βέγκας στις 4 Ιανουαριου, ενόψει του εμπορικού του λανσαρίσματος το 2026.

Οι δύο ιαπωνικοί γίγαντες, της αυτοκίνησης και των ηλεκτρονικών, ανακοίνωσαν επίσημα τον περασμένο Ιούνιο την κοινοπραξία τους για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλων μέσων «πράσινης κινητικότητας». Από την πλευρά της Honda, η επένδυση στην ηλεκτροκίνηση αγγίζει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Sony Honda Mobility Inc. θα παρουσιάσει το πρώτο της κοινό τετράτροχο δημιούργημα, το αρχικό της πρωτότυπο, στην παγκόσμια έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας στις 4 Ιανουαρίου του 2023. Ο μετασχηματισμός του αυτοκινήτου στην έκδοση παραγωγής και η διάθεσή του στην παγκόσμια αγορά, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης. θα ακολουθήσει σε χρονικό ορίζοντα περίπου τριών ως τεσσάρων ετών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει οι δύο ιαπωνικές εταιρείες, το πρώτο τους κοινό αυτοκίνητο θα είναι μια premium αμιγώς ηλεκτρική κατασκευή. Όπως είναι ευνόητο, όλα τα ηλεκτρονικά συστήματά του θα έχουν την υπογραφή της Sony, από το λογισμικό της τεράστιας οθόνης του ταμπλό μέχρι τα συστήματα πολυμέσων, ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας και τις cloud υπηρεσίες με συνδρομή.

Η Sony, επίσης, θα εξελίξει για το αυτοκίνητο και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, παρέχοντας την τελευταία τεχνολογία αιχμής για τους διάφορους αισθητήρες και ραντάρ. Η Honda, φυσικά, θα αναλάβει όλες τις πτυχές της ηλεκτροκίνησης, των μηχανικών μερών και της κατασκευής του αυτοκινήτου - τόσο αυτού, όσο και όλων όσων ακολουθήσουν από την κοινοπραξία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν το λανσάρισμα του πρώτου αυτοκινήτου της Sony Honda στην Ευρώπη, θα προηγηθεί η παρουσίασή του στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία. Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παραγγελίες για αυτό θα ανοίξουν κάποια στιγμή μέσα στο 2025.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ