Απόσυρση αυτοκινήτου: Bonus 3.200 ευρώ σε νέους κάτω των 25 -Ποια χώρα κάνει την αρχή;

Απόσυρση αυτοκινήτου

Ένα σημαντικό βοήθημα στους νέους που επιθυμούν να αντικαταστήσουν το παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητό τους με ένα νέο και ως εκ τούτου ασφαλέστερο.

Η κυκλοφορία αυτοκινήτων παλαιότερης τεχνολογίας δεν αποτελεί ένα ακόμα θλιβερό προνόμιο της χώρας μας, αλλά ένα μείζον πρόβλημα το οποίο απασχολεί και άλλα πολιτισμένα κράτη του πλανήτη.

Μάλιστα χώρες, όπως η Αυστραλία, δεν μένουν μόνον στη διαπίστωση του προβλήματος αλλά αναζητούν και λύση, εστιάζοντας σε εκείνες τις ηλικιακές ομάδες οι οποίες φαντάζουν περισσότερο ευάλωτες ή αν προτιμάτε εκτεθειμένες στους κινδύνους της οδήγησης ενός αυτοκινήτου παλαιάς τεχνολογίας.

Το κίνητρο, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση προσφέρει η επαρχία του New South Wales, φτάνει τα 5.000 δολάρια και προσφέρεται σε νέους που δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας και επιθυμούν να αποκτήσουν ένα νέο αυτοκίνητο, αποσύροντας το παλαιό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Απόσυρση αυτοκινήτου

Μάλιστα ανάμεσα στις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί το νέο αυτοκίνητο ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης είναι και η αξιολόγησή του με πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης.

Το πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων έχει περάσει με επιτυχία από τη δοκιμαστική φάση στην οποία συμμετείχαν 50 νέοι κάτω των 25 ετών και πλέον θα «ανοίξει» σε 1.000 ακόμα υποψηφίους.

Ένα ανάλογο πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών οχημάτων από την κυκλοφορία εκπονήθηκε από την πόλη της Victoria, η οποία διέθεσε το ποσό των 6,9 εκατομμυρίων δολαρίων για τον σκοπό αυτόν.

Απόσυρση αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και παρά τους περιορισμούς κυκλοφορίας, οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα αυξήθηκαν στην Αυστραλία εξαιτίας της περιορισμένης χρήσης της ζώνης ασφαλείας και την υπερβολικής ταχύτητας.

Ένα ακόμα ανησυχητικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι στο 80% των θανάτων νέων οδηγών εμπλέκεται ένα αυτοκίνητο παλαιότερης τεχνολογίας, η κατασκευαστική ηλικία του οποίου υπερβαίνει τα 10 έτη.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ